1. HABERLER

  2. HABER

  3. ODTÜ’deki Olaylarla İlgili İlginç İddia
ODTÜ’deki Olaylarla İlgili İlginç İddia

ODTÜ’deki Olaylarla İlgili İlginç İddia

ODTÜ'de rektörü ayağına çağıran grubun, tehditle dört şartı kabul ettirdiği iddia ediliyor.

24 Aralık 2012 Pazartesi 13:40A+A-

LÜTFİ KAPLAN'ın haberi:

ODTÜ’de Başbakan’ı ‘molotofla protesto’ eden grubun olayın ardından Rektör Acar’ı üniversite binasında tehdit ettiği ve “Polisin ODTÜ’ye girişini kınayacaksınız” şeklinde şartlar dayattığı ortaya çıktı.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın TUBİTAK Uzay Araştırma Merkezi’nde Göktürk-2 Uydusu’nun Çin’den Fırlatılmasını izlemek üzere ODTÜ’ye gelişini taş ve Molotof ile protesto eden öğrencilerin Rektör Ahmet Acar’ı da tehdit ettikleri iddia edildi. Eylemin ardından geç saatlerde rektörlük binasına gelerek camları taşlayan grubun, üniversite yönetimiyle pazarlık yaptığı yaklaşık bir saat süren toplantıda öğrencilerin “bundan sonra olacak olayları sen bile tahmin edemezsin, üniversitende hap, esrar, eroin satıyorlar, senin polislerin bunlarla mücadele etsin, okulun girişindeki araçları yakacağız” diye tehdit ettiği ileri sürüldü.

Sabahki taşkınlık gece de sürdü

Yargıtay içtihatları ve 3.Yargı Paketi’nde açıkça “silah” olarak kabul edilen Molotof kokteyli, taş ve sopalarla ODTÜ’de yapılan eylemin yankıları sürüyor. Cumhuriyet savcılığının terör örgütü üyeliğinden mahkemeye sevk ettiği ve mahkeme tarafından serbest bırakılan öğrencilerin üniversite yönetimini de tehdit ettiği ortaya çıktı. İddiaya göre, Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek için ortalığı adeta ateşe veren öğrenciler bununla da yetinmedi.

Rektörlüğün camlarını kırdılar

Öğrenci grupları olay günü saat 21.00 sularında ODTÜ rektörlük binasının önüne gelerek bina camlarını kırdı. Grup, rektörle görüşmek istediklerini aksi halde olayların daha kötü boyutlara geleceği tehdidinde bulundu. Grup, 21.30’da Fizik Bölümü P-1 toplantı salonuna giderek rektörü beklemeye başladı.

Öğrencilerin bulunduğu salona gitti

Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar saat 22.00 sularında rektörlük binasına geldi. Yarım saat sonra Acar; Rektör Yrd. Çiğdem Erçelebi, Genel Sekreter Hami Alpas, İç Hizmetler ve Güvenlik Müdürü Mahmut Erevik, ODTÜ Mezununlar Derneği Başkanı Himmet Şahin, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birten Çelik, Prof. Dr. Ali Gökmen, Prof. Gülser İnci Gökmen ve Eğitim-Sen (5) No’lu Temsilciliği Başkanı Barış Çelik ile birlikte öğrencilerin bulunduğu toplantı salonuna gitti. Üniversite heyetinin gelmesi üzerine 22.40 sularında Öğrenci Temsilcisi Egemen Akkuş 4 maddelik taleplerini iletti. Bunlar özetle şöyle:

İşte rektörden talep edilenler

-Kamera görüntülerinin polise veril-memesi.

-Hiçbir arkadaşımıza soruşturma açılmaması ve polisten gelecek soruşturmalara cevap verilmemesi.

-Özel güvenliğinin toplantı salonuna alınmaması,

-Yazılı ve görsel medyaya Güvenlik Güçlerinin ODTÜ yerleşkesine zorla girdiği şeklinde açıklama yapılması ve bu olayının ODTÜ yönetimi tarafından kınandığının belirtilmesi.

BUNDAN SONRA OLACAKLARI TAHMİN EDEMEZSİN

REKTÖR Acar, öğrencilerin talepleri üzerine saat 23.00’da öğrencilere özetle, “Ben sistem olarak mecburen güvenlik yazısını yazmak zorundayım, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın geldiği durumlarda bu yazı yazılır” dedi. Geri kalan taleplerle ilgili herhangi bir beyanda bulunmaması üzerine öğrenciler tehditlerini arttırdı. Rektörün konuşması sonrasında öğrenciler saat 23.10’da özetle şu tehditleri savurdu: “Biz seni tehdit ediyoruz, muhatap da almıyoruz, bundan sonra olacak olayları sen bile tahmin edemezsin, üniversitende hap, esrar, eroin satıyorlar, senin polislerin bunlarla mücadele etsin, biz elimizden geldiği kadar bunlarla da mücadele ediyoruz... A-4 kapısından çıkarken sürekli tedirginiz, kapı dışında Hyundai ve Renault marka iki polis aracının olduğunu biliyoruz, aynı sürekli bekliyor ama içindekiler sürekli değişiyor. Biz bu araçları emin olun bir gün yakacağız... Özel güvenlik biriminin başındaki şahsın polis olduğunu öğrendik, onun ekipleri sürekli bizim kimliklerimizi kontrol ediyor. Bizde göstermiyoruz ve göstermeyince araç hareket etmiyor, bizde araçtan iniyoruz kimlik göstermeden toplu halde içeri giriyoruz.” Akşam öğrencilerle yapılan toplantının ardından ertesi gün Rektörlükten “Orta Doğu Teknik Üniversitesi olarak, dün yerleşkemizde yaşanan şiddeti kınıyoruz. ODTÜ’nün ve ülkemizin bir an önce şiddetten arınması için öncelikle güvenlik kuvvetlerinin dikkatli davranmasını bekliyoruz. Polisin, protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilere karşı şiddet kullanmaktan kaçınmasının, güvenlik tedbiri alırken olaylarla ilgisi olmayan öğrencilerin ve çalışanların yaşadıkları büyük olumsuzluklara karşı duyarlı olmasının önemini ve gereğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz” açıklaması yapıldı.

Ben görmedim ama dövüldükleri söyleniyor

REKTÖR Acar bir gazeteye, “ODTÜ’de protesto da ilk kez görülen bir şey değil. İnanamadığımız ölçüde güç kullandı polis, kreşlerin olduğu bölge dahil gaz bombaları, kampüsün orta yerinde gaz ve ses bombaları atıldı. Ben görmedim ama öğrencilerin dövüldüğü bilgileri var. Oysa polis yanlış gördüyse yakalayıp gözaltına alır, dövmek ne demek? Biz nasıl öğrencilerden protestolarını barışçıl yapmasını istiyorsak, bunu da kabul edemeyiz” demeci vermiş üniversiteden de kınama açıklaması gelmişti.

STAR

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum