1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ODTÜ’deki Barbarlığa Kahramanmaraş’tan Tepki
ODTÜ’deki Barbarlığa Kahramanmaraş’tan Tepki

ODTÜ’deki Barbarlığa Kahramanmaraş’tan Tepki

ODTÜ’deki Müslüman öğrencilere yapılan saldırıyı kınamak üzere, Anadolu Öğrenci Birliğinin çağrısıyla Cuma namazından sonra Ulucami önünde İslami STK’lar basın açıklaması yaptı.

27 Mart 2015 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

ODTÜ’deki Müslüman öğrencilere yapılan saldırıyı kınamak üzere, Anadolu Öğrenci Birliğinin çağrısıyla Cuma namazından sonra Ulucami önünde içlerinde Kahramanmaraş Özgür-Der, İHH, Yedi Kıta Derneği ve İlim Yayma Cemiyeti’nin de bulunduğu İslami STK’lar basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Anadolu Öğrenci Birliği’nden Yasir Çiçekli okudu. Açıklamanın ardından söz alan Kahramanmaraş Özgür-Der temsilcisi Celal Kurşun, geçen yıllarda doğudaki üniversitelerde PKK’lı Apoist faşistler tarafından Müslümanların yaptığı faaliyetlere engel olunduğunu, aynı gezi-zekâlı zihniyetin ürünü olan Marksist faşistlerinde bu kez Batı’daki bir üniversitede hortladığını dile getirdi. Buna ilave olarak İslam’a düşmanlıklarını hiçbir zaman dilden düşürmeyen bu zihniyetin yaptıkları engellemeler biz Müslümanları korkuya değil bilakis İslam düşmanlarına karşı daha fazla omuz omuza vermeyi teşvik etmektedir ve buna bağlı olarak azmimizi artırmaktadır dedi. Atılan tekbir ve sloganların ardından eylem sonlandı.

Atılan sloganlardan bazıları: ”İslami Hareket Engellenemez, Zulme Karşı Omuz Omuza, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Müslüman Zulme Boyun Eğmez.”

unnamed-(7)-003.jpg

unnamed-020.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Bilindiği üzere olaylar; 23 Mart günü sabah üniversiteli kız öğrencilerin Çad’da su kuyusu açılmasına yardım amaçlı İHH standını açmaları üzerine, stantta duran öğrencilerin, ODTÜ’de konuşlanan adeta kendilerini ODTÜ’nün hakimi gibi gören çeteler tarafından fiziki ve sözlü tacize uğramaları ve gördükleri şiddet neticesinde standı kaldırmak zorunda kalmaları ile başlamış. Yine aynı günün akşamı ODTÜ Mescit Topluluğu tarafından ODTÜ Camiinde düzenlenen Muhammed Emin Yıldırım’ın konuk olduğu ‘Asrı Saadetten Günümüze Gençlik’ konulu program, kendini ODTÜ’nün kadim sahibi olarak gören; kerameti kendinden menkul, yaşadığı toprakların ruhundan bihaber olan bu zihniyet tarafından, provoke edilmek istenmiştir. Önce programın yapıldığı camiye saldırılmış, akabinde Müslüman gençlere saldırılmak istenmiştir.

Burada Müslüman gençlerin duyarlı ve sağduyulu yaklaşımı bir çatışmanın yaşanmasını engellemiştir. Programın bitimi sonrasında hazımsız davranan bu provokatörler, adeta sürek avı başlatarak, programa katılan bazı öğrencileri takip ederek, yalnız yakalayıp darp etmişlerdir. Bununla da yetinmeyip bıçak çekerek, tehditler savurarak, telefonları gasp ederek iyice ileri gitmişlerdir. Dün de programa katılan öğretim görevlisini tartaklamış ve hastanelik etmişlerdir.

ODTÜ içerisinde bu yaşananlar ilk değildir. Daha öncede benzeri tahammülsüzlükler yaşanmıştır. Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin, kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet, iftira dahil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir. Bu saldırı olayında da sanki saldırgan kendileri değilmiş gibi mazlum edebiyatı yaparak İslam’a ve Müslümanlara karşı birliktelik çağrılarında bulunmuşlardır. ODTÜ’de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünerek çığırtkanlık yapan bu karanlık taife Müslüman gençlere yönelik provakatif saldırılarda bulunmaktadırlar.

Müslüman gençler tüm üniversite ve diğer alanlarda faaliyette bulundukları gibi ODTÜ’de de faaliyetlere ve İslam’ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Bu anlamda bunu engellemek isteyen, üniversiteleri kontrol altında tutmak isteyen, öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Saldırgan çeteler unutmasın ki bu saldırılar bizleri inanç değerlerimizden bir adım bile geri attıramaz. Kendinize başka uğraşlar bulun.

Anadolu Öğrenci Birliği olarak ODTÜ’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor, kardeşlerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Haber: Ahmet Malkoç

Foto: Ali ALU

HABERE YORUM KAT