1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Odatv'nin liderliğindeki basın vesayeti diriltme çabasında!
Odatv'nin liderliğindeki basın vesayeti diriltme çabasında!

Odatv'nin liderliğindeki basın vesayeti diriltme çabasında!

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde bir öğrencinin Atatürk posterine zarar verdiği anların olduğu video üzerinden vesayete ‘dirilmelisin’ çağrısında bulunan Kemalist basın, algı yönetiminde bulunduğu haberlerini ısrarla farklı şekillerde sunuyor.

11 Ocak 2022 Salı 13:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Mustafa Kemal’in yasalar ile korunduğu Türkiye’de hukuka ve yasalara güven sorunu olduğu biliniyor. M. Kemal’in herhangi bir objesine Türkiye’deki herhangi bir kişi tarafından yapılan her hangi olumsuz bir eylem sonu gelmez linç kampanyaları ve hukuki mağduriyetleri beraberinde getiriyor.

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden olduğu iddia edilen bir grup öğrencinin, M. Kemal posterini kesici aletle delik deşik ettiği görüntüleri provokasyon amaçlı olarak yayan Odatv’nin videonun geçmiş tarihli olmasını umursamadığı görüldü. Sosyal medya üzerinden örgütlenen çevrelerin desteği ile Kabataş Erkek Lisesi'nde öğrencilerin bir eylem yaptıkları ve taşıdıkları pankartta "Cumhuriyetin Kalesi Kabataş Erkek Lisesi" yazdığı görüldü.

Öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açıldığı ifade edilirken, olay sonrası Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olanların çocuklar hakkında yaptıkları açıklamalar ise kan dondurdu.

Kabataş Erkek Liseliler Derneği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada öğrenciler için denilmedik kalmazken küstahlığa varan açıklamalar da yapıldı. İlgili açıklamada “…henüz 4 ay önce camiamıza katılmış ve reşit olmadığını öğrendiğimiz bu kişi ve/veya kişilerin aileleri ile birlikte acilen psikolojik kontrol altına alınmalarını, reşit olmayan bu kişinin hangi psikolojik, pedagojik ve sosyal ortamda yetiştiğinin araştırılarak, toplumda infial yaratan bu menfur provokasyonun arka planındaki tertipleyicilerin mutlaka bulunmasını talep ediyoruz.” denildi.

“Odatv ortaya çıkardı”, “Odatv gündemi belirledi”, “Odatv buldu” başlıklı haberleri ile Kemalist çevre ve basını arkasına alan bu Kemalist güruh çocuklar için iğrenç ifadeler kullanmaktan çekinmezken, ırkçılığa varan söylemler ile de başlı başına sorunun kaynağının kendileri olduğunu gösterdi.

 

Konuya ilişkin öğrencilerin videosu,

 

Bir hafta boyunca aralıksız bir şekilde Kemalist medya üzerinden sürdürülen tek taraflı bu kavga hali M. Kemal’in portresine zarar veren “çocuklara bir şeyler yapılmalı” söylemi ile sunuldu.

Çocuklardan elinde kesici alet olanın “Anne ve babası bakın kim çıktı?” başlıklar atan Odatv’nin basın etiğini bırakın normal ahlak yasalarına bile aykırı olan habercilik anlayışı Türkiye için bir utanç vesikasıdır.

Okulun müdür yardımcısını da soruşturma açılmadı iddiası ile işin içine dahil eden Odatv, “Kabataş Erkek Lisesi’ne geçen eylül ayında müdür vekili olarak atanan Muharrem Bayram’ın daha önce Milli Eğitim İlçe Şube Müdürlüğü’ndeyken Kabataş Lisesi’nde düzenlenen bir törende İzmir Marşı çalınınca töreni terk ettiği öğrenildi” diye yazdı.

Odatv’nin vesayeti ısrarla sürdürme çabasını gösteren bu haberlerin ardından bakanlıktan yazılı bir açıklama yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, "Dün sosyal medyaya yansıyan bir lisemizde yaşanan olayla ilgili ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara kimden ve nereden gelirse gelsin müsamaha gösterilmeyecektir." açıklamasında bulundu.

İlgili öğrencilerin asılmasını talep eden Kemalist çevreler neden bir şahsın resmine zarar verilemeyeceğini mantıklı bir şekilde aktaramıyorlarken, ısrarla yasalara atıfta bulunarak çocuklar hakkında fazlasıyla karalayıcı ve küçük düşürücü ifadelere yönelerek adeta ‘idam’ istemeyi marifet sanıyorlar?  

Kendileri gibi düşünmeyen herkesi yok etmeyi arzulayan, bağnaz ideolojileri ile Türkiye’deki toplumlara rahatsızlık veren azınlık güruhun bu eylemlerini yeni yasalar ile engellemek mümkünken neden 100 yıldır Türkiye aynı sorunları yaşamak zorunda bırakılıyor?

Bu süreç yaklaşık 100 yıldır Türkiye’de süregelen bir ideolojinin de kendisini var ettiği, hayatta kalmasını buna borçlu olduğu bir durumun olduğu kanısını güçlendiriyor. M. Kemal üzerinden yürütülen siyasi ve yasalarca korunmuş içerikler dikte edilebilirken, bu noktada eleştiri kabul edilmediği gibi cezalandırma yöntemleri devreye sokuluyor.

 

Milliyet gazetesinde Kabataş Erkek Lisesi Öğrencileri imzalı bir basın açıklaması ile olaya tepki gösterildi

milliyet-kbatas-erkek-lisesi.jpg

milliyetgazetesi.jpg

 

Sözcü gazetesi bilindik manşetlerinden birini atarak atasını andı

sozcu-gazetesi-kabatas-1.jpg

 

Odatv olayı sürekli provokatif bir şekilde dolaşımda tutarak gündeme girmesini sağladı

odatv-kabatas.jpg

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklama

meb-basin-aciklamasi.jpg

 

Kabataş Erkek Lisesi'nde yapılan ve eylem ve öğrencilerin elindeki pankart,

cumhuriyetin-kalesi-kabatas-erkek-lisesi.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum