1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra'dan Üniversite Katliamı Açıklaması (FOTO)
Nusradan Üniversite Katliamı Açıklaması (FOTO)

Nusra'dan Üniversite Katliamı Açıklaması (FOTO)

Halep Üniversitesi’ne yönelik saldırıyı Cephetun Nusra’nın üstlendiği iddiası yalanlandı. Katliamda ölü sayısı 87’ye çıktı.

18 Ocak 2013 Cuma 12:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de Esed güçlerine karşı silahlı mücadele yapan Nusra Cephesi, Halep Üniversitesi'ne saldırdığına dair iddiaları yalanladı. 

Nusra Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada örgüt adına yapılmış sahte bir bildiri yayınlandığı, Nusra'nın saldırıyı üstlendiği izlenimi verilerek hem muhalefetin karalanması hem de Esed yönetiminin aklanmasının  hedeflendiği belirtildi. 

Örgüt yayınladığı yalanlama açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Suriye istihbarat teşkilatı Muhaberat'ın düzenlediği 'sahte basın açıklaması' çirkin katliamı örtmek için hazırlanmıştır. Daha önce de rejimin, katliamlarını başkalarının üzerine attığını defalarca görmüştük. Söz konusu açıklama, Nusra Cephesi'nin resmi yayın organlarında yayınlanmamıştır. Nusra, bildirilerinde kesinlikle ve kesinlikle hicri ve miladi yılları beraber kullanmaktadır; bu bildiride ise sadece miladi yıl kullanılmıştır. Ayrıca iddia edilen sahte bildirinin aksine 196 numaralı bildiri sadece Taftanaz Askeri Havaalanı'nda gerçekleşen çatışmaları konu almıştır.”

Üniversitedeki Ölü Sayısı 87 Oldu

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Halep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne dün düzenlenen hava saldırısında ölü sayısının 87'ye çıktığını ve 160'tan fazla kişinin de yaralandığını bildirmişti. 

Saldırıdan sonra ilk yapılan açıklamalarda 52 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Birçoğu ağır 162 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin konuşan Halep’teki muhalif komutanlardan Rauf Salah, üniversitenin de içinde bulunduğu alanın kontrollerine geçmesi sebebiyle Esed rejiminin intikam amacıyla saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etti. Şam yönetimi ise saldırıdan muhalifleri sorumlu tuttu.

Muhalifler ve görgü tanıkları üniversiteye Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının saldırdığını belirtirken, Esed yönetimine bağlı yayın organları üniversiteye muhaliflerin saldırdığını, Nusra Cephesi'nin de saldırıyı üstlendiğini ileri sürmüştü.

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Halep Üniversitesi’ni Bombaladılar (VİDEO)

Beni Kimse İnandıramaz Esed’in Üniversite Bombaladığına!

syria-aleppo-university_suriye-halep-universitesi01.jpg

syria-aleppo-university_suriye-halep-universitesi02.jpg

syria-aleppo-university_suriye-halep-universitesi03.jpg
 
syria-aleppo-university_suriye-halep-universitesi04.jpg
 
syria-aleppo-university_suriye-halep-universitesi05.jpg
 
syria-aleppo-university_suriye-halep-universitesi06.jpg
 
syria-aleppo-university_suriye-halep-universitesi07.jpg
 
syria-aleppo-university_suriye-halep-universitesi08.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum