1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Operasyonunda Onlarca Şebbiha Öldü! (VİDEO)
Nusra Operasyonunda Onlarca Şebbiha Öldü! (VİDEO)

Nusra Operasyonunda Onlarca Şebbiha Öldü! (VİDEO)

Esed güçlerinin saldırıları sonucunda 8 Ocak Salı günü 124 kardeşimiz can verdi... Nusret Cephesi, bir Şebbiha merkezini vurdu.

09 Ocak 2013 Çarşamba 01:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi, 08.01.2012 tarihinde Suriye genelinde 124 kardeşimizin hayatını kaybettiğini açıkladı. Katledilenlerin 3’ü çocuk…

Yapılan açıklamaya göre dün en fazla kayıp İdlip’te verildi. İdlip’te 47 kişi hayatını kaybederken; 35 kişi Şam ve kırsalında, 15 kişi Deyr ez-Zor’da, 14 kişi Halep’te, 8 kişi Humus’ta, 3 kişi Dera’da, 1’er kişi Hama ve Rakka’da katledildi.

1 MİLYON AÇ

Bu arada Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), 1 milyon Suriyelinin yiyecek ihtiyacını karşılayamadığını açıkladı.

WFP Sözcüsü Elisabeth Byrs, yiyecek ihtiyacı olduğu açıklanan 2,5 milyon Suriyeli'nin ancak 1,5 milyonuna yiyecek yardımında bulunabildiklerini, kalan 1 milyon kişi içinse yardım edilemediğini duyurdu.

Güvenlik sorunu nedeniyle sevkiyat için Tartus limanının kullanılamaması sebebiyle bu kimselere yiyecek ulaştırılamadığını söyleyen Byrs, Suriye'nin Humus, Halep, Tartus ve Kamışlı kentlerindeki personellerinin de güvenlik sorunu yüzünden geçici olarak geri çekildiğini ifade etti.

CEPHETUN NUSRA’DAN BÜYÜK OPERASYON

Öte yandan Nusret Cephesi, Şebbiha ve güvenlik güçlerinin kaldığı bir komplekse düzenlediği operasyonu gösteren bir video yayınladı.

Üç buçuk tonluk bomba yüklü araçla Şebbihaların kompleksine düzenlenen istişhadi operasyonda onlarca düşman askerinin öldürüldüğü öğrenildi. Nusret Cephesi, ölü sayısını 200 olarak verdi.

Cephenin resmi yayın kuruluşu Menaratu’l Beyda Medya, Ebu El Ka’ka’ eş-Şimali isimli mücahidin gerçekleştirdiği büyük istişhadi operasyonun hazırlık aşamasından sonuna kadar görüntülerini yayınladı.

Esed’in Patlamayan Füzeleri Kullanıldı!

Hama kentinin kırsal kesiminde bulunan; Şebbiha ve güvenlik güçlerinin kaldığı bir komplekse çevrilen kırsal kesim kalkınma binasına düzenlenen operasyonda rejim hava güçleri tarafından Suriye halkını öldürmek için fırlatılan ancak patlamayan 4 füze kullanıldı.

‘Sonun başlangıcı 4’ adı ile yayınlanan 6 dakika 43 saniyelik videoda eylemi düzenleyen mücahid Ebu El Ka’ka’ eş-Şimali’nin vasiyetine de yer verildi. Eş-Şimali, ailesinden, şehadet haberini aldıklarında sabretmelerini ve nesillerinden dinine vefalı bir evlat çıkardığı için Allah’a hamd etmelerini istedi. Eş Şimali Müslüman gençlere de seslenerek kendilerini Allah’a ve Resulüne (s) imandan sonra en hayırlı amel olan cihada çağırdı.

VİDEONUN TAMAMI:

HABERE YORUM KAT

4 Yorum