1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesi'nden IŞİD'e 5 Gün Süre
Nusra Cephesi'nden IŞİD'e 5 Gün Süre

Nusra Cephesi'nden IŞİD'e 5 Gün Süre

Nusra Cephesi Lideri Culani, IŞİD'e saldırıları durdurması için 5 gün süre verdi.

25 Şubat 2014 Salı 16:31A+A-

Suriye’de muhalif Nusra Cephesi’nin Lideri Ebu Muhammed El Colani’ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlandı. Culani kayıtta Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) teslim olması için beş gün süre veriyor.

Nusra Cephesi’nin Facebook hesabında yayınlanan ses kaydında Culani, IŞİD’e yaptıkları haksızlıkları sonlandırması ve yargılanmayı kabul etmesi için çağrı yapıyor. Kendilerine yönelik itham ve tecavüzlere bir yıl süre ile sabrettiklerini ifade eden Culani, bunu fitneye sebebiyet vermemek için yaptıklarını söyledi.

Nusra'nın bu kaydı, El Kaide’nin eski yöneticilerinden Ebu Halid El Suri’nin bir canlı bomba tarafından öldürülmesi üzerine yayınladığı belirtiliyor. .

Culani, IŞİD’in beş günlük sürede bir cebap vermesini istedi ve olumsuz bir cevap verilmesi ya da diğer gruplara haksızlık yapılmaya devam edilmesi durumunda karşılık verileceğini söyledi. 

Kayıtta ayrıca Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ve yöneticilerini din dışı ilan eden Culani, IŞİD’e karşı olmalarının onları bu durumdan çıkarmayacağını savundu. Culani,  SUK'un misyonunun ulusal, laik bir ordu kurmak ve İslami devlet çalışmalarını ortadan kaldırmak olduğunu iddia etti. 

Culani, ÖSO'ya da tepki göstererek ulusal ordu kurma çalışmalarının Müslümanlara ihanet olduğunu söyledi. Ses kaydı ile ilgili IŞİD veya SUK tarafından şu ana kadar her hangi bir açıklama yapılmadı.

 

HABERE YORUM KAT