1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesi Terör Örgütü! Peki Ya Hizbullah?
Nusra Cephesi Terör Örgütü! Peki Ya Hizbullah?

Nusra Cephesi Terör Örgütü! Peki Ya Hizbullah?

Baas rejimine karşı birçok zafere imza atan ve büyük bedeller ödeyen Nusret cephesini terör örgütü listesine alan Türkiye Hizbullah'ı niye görmüyor?

04 Haziran 2014 Çarşamba 12:33A+A-

Sosyalist bir ideolojinin Arap uyarlaması Baas partisinin, kırk yıllık despotizmine son vermek adına başlayan direnişin en önemli unsurlarından Nusra Cephesi, Suudi Arabistan ve ABD’den sonra T.C Hükumeti tarafından da terör listesine alındı.

Suriyeli mazlumların haklı taleplerine destek vermek için bu ülkede Esed rejimine karşı savaş veren Nusra Cephesi, hangi gerekçelerle terör örgütü ilan ediliyor. Suriye halkının yanında olduğunu her fırsatta dile getiren T.C Devleti yetkilileri, hangi angajmanlardan ötürü bu kararı almakta.

3 Yıllık savaş süresinde,  Suriye halkının takdirini ve güvenini kazanan Nusra Cephesi, hangi kirli hesaplara kurban ediliyor. Suriye’de yaşayan sivillerin canına, malına karşı hiç bir tecavüzde bulunmadan, yalnızca Esed rejiminin düşmesi ve milyonların yeniden özgürlüğünü kazanması uğruna mücadele eden Nusra Cephesi ile, aynı hedefleri gözettiğini iddia eden Türkiye Devleti arasında anlaşmazlık noktaları neler?

Suriye’nin bugünü ve geleceğini yok eden, zulmün ve küfrün en azılı temsilcisi Beşar Esed’in statükosunu sürdürmesi için destek veren Hizbullah ve diğer çeteler, Türk yetkililerin terör listesinde neden yer almıyor.?

Bakanlar kurulunda alınan karar, Türkiye’nin Suriye politikasında değişiklikler mi oluyor? sorusunu akıllara getirdi.

Çetelerin cirit attığı Suriye coğrafyasında, direnişin yüz akı gruplardan Nusra Cephesi, küresel intifadayı ilke edinen bir gurup. Dünya Müslümanlarının meselelerini duyarsız kalmadığını sıkça dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası egemenlerin baskısına boyun eğerek mi bu kararı aldı bilinmiyor.?

Bilinen gerçek ise Dera’dan Hama’ya, İdlib’ten Halep’e, Rakka’dan Deyr ez Zor’a, Lazkiye’den Tartus’a, tüm cephelerde ümmetin izzeti için çarpışan Nusra Cephesi, alınan bu kararla özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Ancak alınan bu kararla, uluslararası müstekbirlere boyun eğen Ak Parti Hükümeti ve R. Tayyip Erdoğan bu tutumundan dolayı mes’ul olacaktır.

Suriye'de Baas destekçisi Hizbullah ve benzeri çetelerin terör listelerine girmemesi, sergilenen uluslararası ikiyüzlülüğün açık bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.

islahhaber.net

HABERE YORUM KAT

13 Yorum