1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesi Lideri Culani: Müjdeler Olsun Sana, Ey Şam Halkı!
Nusra Cephesi Lideri Culani: Müjdeler Olsun Sana, Ey Şam Halkı!

Nusra Cephesi Lideri Culani: Müjdeler Olsun Sana, Ey Şam Halkı!

Suriye’de Esed vahşetine, İran ve Rusya işgaline karşı direniş 6. yılına girdi. Suriye’de direnen Nusra Cephesi’nin lideri Ebu Muhammed Fatih el-Culani Suriye direnişini tebrik etti.

18 Mart 2016 Cuma 15:15A+A-

Suriye direnişinin 6. yılına girmesi vesilesiyle tebrik mesajı yayımlayan Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed Fatih el-Culani, Suriye halkını selâmladı.

Ümmet-i İslam’ın tercüme ettiği tebrik mesajının tam metni:

-Devrimin 5. Yılı Anısına Halkımıza Mesaj-

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Hamdların tamamı Allah’a, salat ve selâm O’nun Resûlüne, ev halkına, sahabelere ve onun yolunda gidenlerin üzerine olsun.

Bundan sonra;

Şam halkını ve tüm Müslüman ümmetini mübarek cihad ve mübarek devrim yolunda geçen 5 yıl için tebrik ediyoruz.

Bu süreçte halkımız kahramanlığın, fedakârlığın ve kararlılığın en muhteşem örneklerini tarihe kaydetmiştir. Dünyada hakların nasıl yeniden kazanıldığını ve nasıl ilkelerin üstün geldiğini düşünün. İnancın seni zorla yola getirmeye çalışan dünyayı sindirdi. Söyledin ve daha güzel söyledin, yaptın ve güzelce yaptın.

Cihadını devam ettirdin ve bunu yapabileceğin en iyi şekilde yaptın. Göstermiş olduğun sabır insanları hayrete düşürdü. Baskı ve zulme rağmen sefalet ve acılar içinde onurunu ve zaferin dönüşünü ilan etmek için dışarıda idin.

Müjdeler olsun sana ey Şam halkı, müjdeler olsun! Allah ümmetin şafağını getiren yüzlere neşe versin.

Bugün Şam halkı yeni bir süreç içerisinden geçmekte, zafer isteğinde kararlı ve onurunu arıyor. Tüm bunlar bizim sorumluluğumuz dâhilinde ve biz zaferden önceki bu sabır dolu süreci atlatmak mecburiyetindeyiz. Biz Şam’ın insanlarıyız ve bizi ondan ölüm haricinde hiçbir şey ayıramaz inşaAllah.

Biz bu yolun sonuna kadar gideceğimize dair yeminlerimizi yeniledik!

Ebu Muhammed Fatih el-Culani

Nusra Cephesi Lideri

HABERE YORUM KAT