1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Nusaybin'de Onlarca Câmî Kullanılamaz Hâle Geldi!
Nusaybin'de Onlarca Câmî Kullanılamaz Hâle Geldi!

Nusaybin'de Onlarca Câmî Kullanılamaz Hâle Geldi!

“Sokağa çıkma yasağı”nın devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen yeni görüntülerde, evlerin yanı sıra câmîlerin de kullanılamaz hâle geldiği görülüyor.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 12:19A+A-

Operasyonların bittiği ancak “sokağa çıkma yasağı”nın devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde binlerce ev ve işyerinin yanı sıra onlarca câmînin de kullanılmaz hâle geldiği ortaya çıktı.

Çukur ve barikatlar nedeniyle şiddetli çatışmaların yaşandığı Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde bulunan Demirkapı Câmîsi’nin objektiflere yansıyan görüntülerinde duvarların yıkıldığı, kapı ve pencerelerin yerinden söküldüğü ve câmînin ibadet yapılamaz hâle geldiği görüldü.

Operasyonların yapıldığı Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde bulunan diğer câmîlerin de durumunun aynı olduğu belirtiliyor.

PKK’lıların mevzi olarak kullandığı câmîlerde raflardaki Kur'ân-ı Kerim'lerin yanı sıra minare, minber, kapı, kolon, kiriş, pencere, duvar, halı, dolap ve diğer tüm malzemelerin tamamen tahrip olduğu ifade ediliyor.

nusaybinliler_evlerine_donuyor.jpg

Nusaybinliler Evlerine Dönmeye Başladı

Öte yandan, Nusaybin'de halk, evlerine dönmeye başlarken ilçe girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Edilen bilgilere göre daha önceleri Mardin Valiliği’nden özel izinle ilçeye girişler sağlanırken Ramazan Bayramı’ndan bu yana valilik izni olmadan ilçeye giriliyor.

İlçeye girişler Kızıltepe ile Cizre yolu üzerinden sağlanırken geçtiğimiz haftalarda araç trafiğine kapatılan Nusaybin-Midyat Karayolu'ndan ise giriş yapılmıyor.

Evlerine dönmek isteyen Nusaybinlilerin kimlik ve araç içi kontrolleri yapıldıktan sonra ilçeye girişleri sağlanıyor.

Tellerle kapatılan 6 mahalle dışındaki mahallelere ilçe sâkinlerinin girmelerine izin veriliyor.

Son iki günde 200'e yakın ailenin evine döndüğü öğrenildi.

Kaynak: İLKHA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum