1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Nusaybin'de 89 Günde 219 El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi
Nusaybin'de 89 Günde 219 El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi

Nusaybin'de 89 Günde 219 El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi

14 Mart'ta başlatılan ve 3 Haziran'da tamamlanan "Atmaca-7 Operasyonu"nda 82 günde 508 barikat kaldırıldı, 52 çukur kapatıldı ve bin 258 el yapımı patlayıcı imha edildi.

01 Eylül 2016 Perşembe 13:01A+A-

Operasyonun tamamlandığı 3 Haziran'dan bu yana yapılan arama çalışmalarında 218 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 5 bin 608 mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin imha ettiği 30'u basma düzenekli 218 el yapımı patlayıcının çoğunun mutfak tüplerine yerleştirildiği, metal parçalarla güçlendirildiği belirlendi.

Vatandaşların evlerine dönmeleri halinde sivil ölümlerin artmasını hedefleyen PKK'lılarca, tahrip gücü yüksek yüzlerce kilogram ağırlığındaki patlayıcıların daha çok kapı ve pencere pervazları, giysi dolapları ile yataklar ve mutfak tezgahlarının altına tuzaklandığı tespit edildi.

Aramalar sırasında 209 örgütsel doküman ele geçirildi.

6 mahalledeki hain tuzaklar temizleniyor

İlçede 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz'da 6 mahalle haricinde kısmen kaldırılmasının ardından etrafı tel örgüyle kapatılan Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde hem sokağa çıkma yasağı hem de PKK'lılarca tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhası amacıyla güvenlik güçlerince arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Güvenlik güçleri, cadde ve sokakların yanı sıra evlerde tek tek arama yaparak dedektör yardımı ile belirledikleri patlayıcıları bir bir imha ediyor.

Şiddetli patlamalar, ilçenin büyük bölümünden hissedilirken, patlama sesi ve yükselen dumanlar kısa süreli paniğe neden oluyor.

AA

HABERE YORUM KAT