1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Nükleer Denemede Kuzey Kore-ABD Karşılaştırması
Nükleer Denemede Kuzey Kore-ABD Karşılaştırması

Nükleer Denemede Kuzey Kore-ABD Karşılaştırması

ABD, İngiltere, Rusya, Fransa ve Çin’den oluşan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin tamamı nükleer denemede Kuzey Kore’nin bir hayli önünde bulunuyor.

10 Eylül 2016 Cumartesi 12:36A+A-

Amerika, İngiltere ve Fransa’nın girişimiyle toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore’nin nükleer denemesini kınayarak yeni yaptırım sinyali verdi. Konsey, Kuzey Kore’nin 5,3 büyüklüğünde depreme neden olan nükleer denemesinin ardından acil olarak toplandı.

Kuzey Kore bugüne kadar beşinci nükleer denemesini gerçekleştirdi. Son birkaç yıldır dünyanın tepkisine aldırmayan Pyongang yönetimi tüm uyarılara rağmen nükleer silah geliştirmeye ve denemeye devam ediyor. Kuzey Kore füzelerinin 6 bin kilometre menzile sahip olduğu biliniyor. Bu durumda Kuzey Kore füzeleri ABD’nin Alaska bölgesini vurulabilecek hedefler arasında alıyor.

Obama yönetimi Kuzey Kore’nin düzenlediği son nükleer denemenin Pyongang’a ağır sonuçları olacağını söyledi.

nukleer_deneme.jpg

Nükleer Denemede ABD Başı Çekiyor

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en fazla nükleer deneme gerçekleştiren ülkeler sıralamasında ABD açık ara önde. Kuzey Kore’ye nükleer deneme nedeniyle yaptırımları genişletme kararı alan ABD, İngiltere, Rusya, Fransa ve Çin’den oluşan BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi ülkesinin tamamı nükleer denemede Kuzey Kore’nin bir hayli önünde bulunuyor. ABD 1945 yılından bu yana toplamda 1,032 nükleer deneme gerçekleştirirken, Kuzey Kore 5 nükleer denemede bulundu.

Kaynak: Euro News

HABERE YORUM KAT