1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Norveç Okullarda Burka ve Peçeyi Yasakladı!
Norveç Okullarda Burka ve Peçeyi Yasakladı!

Norveç Okullarda Burka ve Peçeyi Yasakladı!

Norveç Eğitim Bakanı Torbjorn Roe, Norveç hükümetinin burka ve peçeyi sonbahardan itibaren okullarda yasaklama kararı aldığını duyurdu.

14 Haziran 2017 Çarşamba 10:42A+A-

Norveç devlet televizyonu NRK’ye açıklama yapan Norveç Eğitim Bakanı Torbjorn Roe, burka ve peçe gibi yüzün tamamen örtülmesini yasaklayan yasa tasarısının Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını ve yazdan sonra uygulamaya konulacağını belirtti.

AA’da yer alan habere göre, kararı öğrencilerin başarısını arttırmak için aldıklarını iddia eden Roe, yüzü tamamen kapalı öğrencilerin öğretmenlerle iletişim zorluğu yaşadığını ileri sürerek, “Öğrencilerin başarılarının artması için öğretmenlerin daha iyi iletişim kurması lazım. Bu yüzden yüzü kapatan bütün nesneleri yasaklama kararı aldık.” dedi.

Roe, yasağa uymayanlara herhangi bir ceza getirilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

İsveç’te Yasak Kabul Edilmemişti

Öte yandan, 2006 yılında diğer İskandinavya ülkesi İsveç’te aynı yasak gündeme gelmiş ve okullarda ayrımcılığı tetikleyeceği endişesiyle yasa kabul edilmemişti.

Okullar Genel Müdürlüğü (Skolverket) tarafından yapılan açıklamada, “Okullarda dini nedenlerden dolayı yüzü kapalı öğrencilerin öğretmenlerle iletişim kurması zorlaşsa da burka ve peçenin ayrımcılığı tetikleyeceği için yasaklanması uygun değil. Bunun yerine öğretmenler farklı metotlar geliştirerek öğrencilerle daha iyi iletişim kurmalı.” ifadesi kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum