1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Nikaragua, İsrail’le Tüm İlişkilerini Kesti
Nikaragua, İsrail’le Tüm İlişkilerini Kesti

Nikaragua, İsrail’le Tüm İlişkilerini Kesti

Nikaragua Gazze'ye insani yardım götüren Özgürlük filosuna Siyonist İsrail silahlı kuvvetlerinin saldırısı dolayısıyla ülkede bir günlük yas ilan etti ve diplomatik ilişkilerine kesti.

04 Haziran 2010 Cuma 07:04A+A-

Dünya ajanslarınca ifade edildiğine göre Latin Amerika ülkesi Nikaragua, Gazze'ye insani yardım götüren "Özgürlük Filosu"na yapılan saldırı ile ilgili ülkede bir günlük yas ilan etti ve Gazze'ye ambargo uygulayan ve bu saldırıyı gerçekleştiren Haydut Siyonist devleti ile tüm diplomatik ilişkilerini kesti.

Nikaragua, uzun yıllardır ABD yanlıları ile emperyalizme karşı olan güçlerin fiili çekişme alanı oldu. Son alarak devlet radyosuna konuşan liberal-sol eğilimli Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, "Özgürlük Filosuna yapılan saldırı sonrası İsrail ile ilişkilerimizi derhal kestik" dedi.

Ortega, İsrail'in işlediği katliamın hem insan hakları açısından hem uluslararası hukuk açısından bir cinayet olduğunu ve mutlaka uluslur arası kurallara göre de yargılanması gerektiğini vurguladı. İsrail'in cezalandırılması gerektiğini belirten Ortega, derhal Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargonun sonlandırılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT