1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJERYA

  4. Nijerya'da Çifte Saldırı: 118 Ölü
Nijerya'da Çifte Saldırı: 118 Ölü

Nijerya'da Çifte Saldırı: 118 Ölü

Jos kentinde düzenlenen iki ayrı saldırıda ölenlerin sayısı 118'e yükseldi. Saldırıları henüz üstlenen olmadı, ancak gözler Boko Haram örgütüne çevrilmiş durumda.

21 Mayıs 2014 Çarşamba 07:36A+A-

Nijerya'nın iç kesimlerindeki Jos kentinde bir pazar yeri ve hastane yakınlarında düzenlenen bombalı saldırılarda 118 kişi öldü. Saldırılarda 56 kişi de yaralandı.

İlk saldırı yerel saatle 15:00'te düzenlendi. Pazar yerindeki çok sayıda dükkan yanarak kullanılamaz hale geldi.

İkinci saldırı ilkinden yarım saat sonra pazar yeri yakınlarındaki bir hastanenin önünde düzenlendi. Saldırıların kısa süre aralıklarla düzenlenmesi ölü sayısını artırmak için bir yöntem. Bu şekilde yaralılara yardıma gelenler hedef alınıyor.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı. Ancak gözler Boko Haram örgütüne çevrilmiş durumda. Son olarak 200 kız öğrenciyi kaçıran grup Nijerya'da İslami bir devlet için saldırılarını artırdı.

Jos Boko Haram'ın sık sık saldırı düzenlediği yerlerden biri değil. Ama  grup 2011 yılında kentteki bir kilise ve iki ayrı hedefe düzenlenen saldırıları üstlenmişti.

Jos Nijerya'da "orta kuşak" diye adlandırılan kuzeyde Müslüman ve güneyde Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı bölgenin tam kalbinde yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT