1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Nezaket Ziyaretine Gelen Neden Garaj Kapısından Girer?'
'Nezaket Ziyaretine Gelen Neden Garaj Kapısından Girer?'

'Nezaket Ziyaretine Gelen Neden Garaj Kapısından Girer?'

Başbakan Davutoğlu, Pensilvanya'nın talimatıyla paralelcilerin HDP'li belediyeye gittiğini belirterek, "Nezaket ziyaretine gelen neden garaj kapısından girer?" dedi.

01 Mayıs 2015 Cuma 17:32A+A-

Yeni Türkiye'nin kurulduğunu anlatan Davutoğlu, Çankırı Valiliği'ne girerken, bir Japon firması temsilcisi tarafından karşılandığı bilgisini paylaşarak,  "Japonya gelip buraya yatırım yapıyor, Çankırılılar siz görüyorsunuz. Japon firmaları, yabancı yatırımı Çankırı'ya getiren kim? Sadece Türkiye'de değil, Çankırı'yı dünyada bilinir kılan kim? O zaman onlar konuşur, AK Parti yapar" ifadelerini kullandı.

"Birisi imam hatiple uğraşır birisi Diyanet'le"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sadaka mı veriyorsunuz" dediğini anımsatan Davutoğlu, "Hayır, muhabbetimizi veriyoruz. Analara olan hürmetimizi veriyoruz. Şimdi baktı olmuyor, olmadık hesaplarla bir sürü konuşup, kelam edip vaatte bulunuyor. Dün bir vatandaşımızdan mesaj aldım, diyor ki 'Buna binbir Kemal masalları demek lazım, Binbir Gece Masalları gibi'. Çünkü hesabın nereye varacağını bilmiyor." dedi.

"Birisi imam hatiple uğraşır, birisi Diyanet'le" eleştirisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biri de diyor ki 'Diyanet'i kapatacağım'. İzin verir miyiz Demirtaş? Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahattin ismi, Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize, Selahaddin Eyyübi'yi. O ise Kudüs'ü 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır. Selahaddin Eyyubi'nin diyarıdır. Bu Demirtaş duysun diye bir seslenin, Kudüs bizim mi? Kudüs'e, Filistin'e sahip çıkan politikamızdan razı mısınız?

"Biz milletle açıktan konuşuruz, onlar ise kapalı kapılar ardında"

Davutoğlu, "Koalisyon kuracak güce gelemezler. Seçim öncesinde cephe kuruyorlar. Bir de bakıyorsunuz Pensilvanya'dan bir talimatla paralelciler gidip HDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı ile arka kapıdan gidip konuşuyorlar. Ne konuşuyorlar? 'AK Parti'yi nasıl durdurabiliriz.' Siz kapalı kapılar ardında konuşuyorsunuz da millet Çankırı Meydanı'nda konuşuyor" diye konuştu.

AK Parti'nin kapalı kapılar ardında görüşmelerden ziyade direkt olarak milletle konuştuğunu belirten Davutoğlu, "Diyarbakır Belediye Başkanı diyor ki 'Nezaket ziyaretine gelmişti.' Peki nezaket ziyaretine gelen neden garaj kapısından gelir" sorusunu yönetti.

Davutoğlu, 'Bunların hepsi bir tuzak' diyerek, Çankırı halkını "büyük oyunu bozmaya" ve 7 Haziran'da oy kullanmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT