1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. New York'ta Protesto: Gülen'i Derhâl İade Edin
New York'ta Protesto: Gülen'i Derhâl İade Edin

New York'ta Protesto: Gülen'i Derhâl İade Edin

News York’ta Fethulla Gülen’in iade edilmesini talep eden ve darbe kalkışmasını kınayan bir protesto gösterisi düzenlendiği bildirildi.

29 Temmuz 2016 Cuma 09:33A+A-

Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini talep eden ve kanlı 15 Temmuz darbe kalkışmasını kınayan Türkiye vatandaşları, New York'taki ünlü 5. Cadde'de buluştu.

Türkiye bayrakları ile İngilizce “Gülen ABD'ye Tehdittir!”, “Gülen Amerika'yı Siyasî Kalkan ve Güvenli Liman Olarak Kullanıyor!” ve “Gülen Türkiye'de En Çok Aranan Teröristtir” pankartları taşıyan topluluk, Gülen bağlantılı bir kurumun yakınlarında bir araya geldi.

Protestoyu organize eden New Jersey merkezli Türk-Amerikan Kültür Toplumu Derneği’nin Başkan Yardımcısı Yusuf Necati Özer, Fethullah Gülen ve ekibinin kültür merkezleri kisvesi altında insanları zehirlediğini söyledi.

Amerika'da pek çok eyalette faaliyet gösteren grubun güçlü olduğunu, ancak darbeye ve Fethullah Gülen’e karşı çıkanların dimdik ayakta olduğunu ifade eden Özer, “Necip Türk milletinin vatansever evlatları burada, devletinin yanında, seçilmiş cumhurbaşkanının yanında, 13-14 gündür uyumayıp, demokrasi nöbeti bekleyen Türkiye'deki insanlara bir nebze destek olabilmek için bugün bu protestoyu düzenlemek istedi.” diye konuştu.

“Gülen'in Derhal Ülkemize İade Edilmesini İstiyoruz”

Aynı zamanda Amerika vatandaşlığı bulunan ve 19 yıldır ABD'de yaşayan Özer, Washington hükûmetine Gülen'i Türkiye'ye teslim etmesi çağrısında bulundu.

Özer, “Amerika tüm dünyada terörizmle mücadele adı altında, dünyanın her yerinde savaşlar açarken, kendi ülkesinde, bizim Devlet-i Aliyemiz içerisinde terörist bir yapılanma kurmuş, insanlara kastetmiş, ülkemizin meclisini bombalamış, halkı helikopterlerle vurmuş böyle bir organizasyonun başındaki terörist Fetullah Gülen'in derhâl ülkemize iade edilmesini canı gönülden istiyoruz.” dedi.

ABD'nin, iade talebine olumlu cevap vereceği konusunda şüpheleri olduğunu belirten Özer, “Yapmaları gereken budur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT