1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Netenyahu 12 yıllık iktidarının sonuna mı geldi?
Netenyahu 12 yıllık iktidarının sonuna mı geldi?

Netenyahu 12 yıllık iktidarının sonuna mı geldi?

İsrail siyaseti son dönemlerde oldukça hararetli tartışmalara sahne oluyor. Netenyahu yargılanmadan ülkenin yöneticisi olmak için çabalarken koalisyon kurma zorunluluğu onu iktidardan alaşağı edecek gibi görünüyor.

30 Mayıs 2021 Pazar 14:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Reuters haber ajansının edindiği bilgilere göre Netentahu liderlik yarışı için gireceği son eleme turunda da başarılı olamazsa koalisyon ya da diğer partilerin kuracağı koalisyona göre hareket edecek ve 12 yıllık iktidar koltuğunu bırakmak zorunda kalacak.

İsrail’de şu anda tam olarak siyasi bir drama yaşanıyor. Entrikaları ile iktidarını sağlama almak isteyen Netenyahu’nun eli Gazze yenilgisinin ardından oldukça zayıfladı. Dış düşman ve terörist olarak tanımladığı Filistinlilere karşı giriştiği saldırılar siyasi kariyerini kurtarmaya yetmediği gibi partisini destekleyen milliyetçilerin de sığınaklara kaçtıkları günleri hatırlamaları onların, Netenyahu’ya olan güvenlerini zedeledi.

İki yılda dört sonuçsuz parlamento seçiminin ardından muhalefet lideri Yair Lapid'in yeni bir hükümet kurması için 28 günlük görev süresi çarşamba günü sona erecek. Reuters’in içerden aldığı bilgiye göre Lapid’in, Netanyahu'nun 12 yıllık iktidar sürecini sona erdirecek bir koalisyon kurmaya yakın olduğu belirtiliyor.

57 yaşındaki Lapid çarşamba gününe kadar bir hükümet kurduğunu ilan edemezse, -Nisan 2019'dan bu yana- beşinci bir İsrail seçimi olacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT