1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NEPAL

  4. Nepal'de Müslüman Lidere Suikast
Nepalde Müslüman Lidere Suikast

Nepal'de Müslüman Lidere Suikast

Nepal'in önde gelen liderlerinden İslamî Sangh Nepal Hareketi Genel Sekreteri Ahmed sabah namazı çıkışı katledildi.

27 Eylül 2011 Salı 09:05A+A-

Nepal’in önde gelen Müslüman lideri saldırı sonrası hayatını kaybetti.

İslamî Sangh Nepal hareketi Genel Sekreteri Faizan Ahmed, sabah namazını kıldıktan sonra evine giderken saldırıya uğradı.

İslamî Nepal hareketi Genel Sekreteri Ahmed’e motosiklet ile saldırıldığı ve Ahmed’in başından ve omzundan yaralandığı açıklandı. Ağır yaralanan Ahmed kurtarılamadı.

nepalli-muslumanlar01.jpg

SALDIRIYA TEPKİ

İslamî Sangh Nepal Hareketi Başkanı Nazrul Hasan, saldırıyı kınadıklarını açıklayarak Nepal’de Müslümanlara yönelik ‘seri cinayetlerin’ gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Nepalli Müslümanlar ise bugün gerçekleştirilen gösteride saldırıyı kınadı.

Nepal Müslüman Birliği ise saldırıyı kınadıklarını ve ülkedeki Nepal yönetiminden ülkedeki saldırılara karşı önlem almasını istedi.

nepalli-muslumanlar02.jpg

ÜLKEDEKİ MÜSLÜMANLARIN DURUMU İYİ DEĞİL

Nepal, coğrafi konum olarak güney Asya'da, kuzeyde Çin ve güneyde Hindistan'ın arasında kalan 147.000 km alana sahip bir kara ülkesi. 2006'ya kadar dünyanın tek Hindu devleti idi. 2006'da parlamento, anayasayı değiştirerek laik devleti ilan etti.

Nepal'de 28 milyonluk nüfusun yüzde 5'ini Müslümanların oluşturduğu ifade ediliyor. Müslümanlar ağırlıklı olarak Hindistan sınırındaki şehirlerde ve köylerde yaşıyor. Ekonomik ve sosyal şartlar açısından oldukça zor durumda olan Nepallilerin eğitim düzeyleri de düşük. Devlet kuruluşlarında çalışan Müslüman sayısı çok az.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum