1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Neden Konuşmuyorum” Açıklaması
“Neden Konuşmuyorum” Açıklaması

“Neden Konuşmuyorum” Açıklaması

Genelkurmay Başkanı Org. Özel, neden konuşmadığıyla ilgili bir açıklama yaptı, "Kamu görevlisi olduğum için gerekmedikçe konuşmuyorum." dedi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 14:47A+A-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anadolu Ajansı aracılığı ile önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Org. Necdet Özel'in Balyoz kararlarıyla ilgili açıklaması:

- Son zamanlarda sık sık 'Neden konuşmuyor?' sorusu ile karşılaşıyorum. Genelkurmay Başkanı, devlet sorumluluğu bulunan, görev ve yetkileri yasalarla belirlenmiş, TSK'nın Komutanı ve bir kamu görevlisidir.

- Bir kamu görevlisinin; konuşacağı konuyu, yeri, zamanı ve muhataplarını doğru analiz etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, mümkün oldukça konuşmamaya ve gündemde olmamaya gayret sarf ediyorum.

BALYOZ DAVASI

- Tarihi davalarla ilgili verilen yargı kararlarının; ihtisas sahipleri tarafından tartışılmasının, sonuçlarının yürütme ve yasama organları tarafından değerlendirilmesinin ve vicdani muhasebesinin de yüce milletimiz tarafından yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.   

- (Balyoz Davası) Karar sonrası tahliye edilen arkadaşlarımın çoğunluğunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olduğu ifade edilerek TSK içinde ayrımcılık yapma, nifak sokma ve huzur bozmaya yönelik girişimleri kınıyorum.

 

HABERE YORUM KAT