1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ne bekleniyordu ki?
Ne bekleniyordu ki?

Ne bekleniyordu ki?

Kemal Kılıçdaroğlu seccade üzerinde ayakkabılı fotoğrafı ile gündem oldu.

01 Nisan 2023 Cumartesi 17:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul platformunun düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı. Kılıçdaroğlu, CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay ile iftar programı sonrasında özel bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Canan Kaftancıoğlu da yer aldı. Görüşme sırasında Kılıçdaroğlu'nun ayakkabılarıyla seccadeye basarak verdiği fotoğraf çektirmesi büyük tepki çekti.

Sonda söyleyeceğimizi başta ifade etmek gerekirse en büyük sıfatı “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı” olan bir ismin seccade üzerine ayakkabı ile basması hayatın olağan akışı içerisinde yaşanmış bir hadisedir. Bunda garipseyecek bir şey yok!

CHP varoluşu gereği kendisi konumlandırdığı yer sebebiyle Türkiye’deki geniş halk kitlelerinin hassasiyetleriyle problemli olan her şeyin vücut bulmuş halidir. Bir süredir CHP’nin siyasi olarak içine girdiği çıkmazı aşmak için gerçekleştirdiği “muhafazakar açılım” politikalarından dolayı alışılmışın dışında bir portre çiziliyor. Ancak 100 yıllık bir partinin beş senede tamamen değişeceğini düşünmek en hafif ifadesiyle saflık olacaktır…

Şimdi ise yaşanan son “seccade” tartışması ile “CHP’nin din düşmanlığı” kanıtlanmış muamelesi yapılıyor. Bu tarz indirgemeci yaklaşımların toplumun aklı ve hafızasıyla dalga geçmektir. Sorun geniş halk kitlelerinden ziyade “CHP değişti” söylemine eklemlenen muhafazakar-eski İslamcı okur yazar kitlelerin yaklaşımında saklı. Yoksa herkes CHP’nin ne olduğunu pekala biliyor…

Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklama ile “seccadeyi fark etmediğini” iddia etti. Bu doğru olabilir ancak halıların serili olduğu bir odaya ayakkabı ile girmek dahi CHP elitizminin en bariz göstergelerinden birisi. Hele de halının üstünde bir seccade varsa daha dikkatli olmak icap ediyor haliyle… Bunun farkında olmamak ise 74 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun hangi sosyo-külterel tabana ait olduğunu ve hangisine ait olmadığını kanıtlıyor!

Vaziyet böyle olunca “Kılıçdaroğlu seccadeyi ayaklar altına” diyerek feveran etmek biraz komik kaçıyor. Ondan ne bekleniyordu ki?

HABERE YORUM KAT

12 Yorum