1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Nazlı Ilıcak ile Mehmet ve Ahmet Altan Hakkında Müebbet İstendi
Nazlı Ilıcak ile Mehmet ve Ahmet Altan Hakkında Müebbet İstendi

Nazlı Ilıcak ile Mehmet ve Ahmet Altan Hakkında Müebbet İstendi

FETÖ'nün medya yapılanması davasında, savcı mütalaasını açıkladı. Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

11 Aralık 2017 Pazartesi 15:39A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanan Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu tutuklu yargılanan 6 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül hazır bulundu. Diğer tutuklular Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Diğer sanıklar Fevzi Yazıcı ve Tibet Murad Sanlıman ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, mahkemeye gelen evraklar okundu.

Daha sonra Cumhuriyet savcısı, davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu belirterek, mahkemeye sundu.

Mütalaada, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Yakup Şimşek, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Fevzi Yazıcı'nın ''anayasayı ihlal'' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Mütalaada, tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman'ın da ''örgüte üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan hapisle cezalandırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT