1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. NATO'dan Karadeniz Açıklaması
NATO'dan Karadeniz Açıklaması

NATO'dan Karadeniz Açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Karadeniz'deki askeri varlığının artırılıp artırılmayacağı hakkında açıklama yaptı.

08 Temmuz 2016 Cuma 21:44A+A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun, Karadeniz'deki askeri varlığını artırıp artırmayacağını ekim ayında görüşeceğini söyledi.

Stoltenberg, Polonya'nın ev sahipliğinde başkent Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ilk gününde düzenlenen oturumların ardından basın toplantısı düzenledi.

NATO Mukabele Gücü'nün mevcudiyetini 3 kat artırarak 40 bin askere çıkardıklarını ifade eden Stoltenberg, son dönemde ittifakın doğusunda 8 yeni merkez oluşturulduğunu ve güneydeki krizlerden en çok etkilenen Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirdiklerini belirtti.

Zirvede, NATO'nun Doğu Avrupa'da askeri varlığını artırması yönünde karar aldıklarına dikkati çeken Stoltenberg, Letonya, Litvanya, Estonya ve Polonya'ya çok uluslu askeri birlikler konuşlandırılacağını söyledi.

Stoltenberg, rotasyona bağlı olarak gelecek yıl Doğu Avrupa'da konuşlandırılacak bu çok uluslu birliklerde, Kanada'nın Letonya, Almanya'nın Litvanya'da Birleşik Krallık'ın Estonya'da ve ABD'nin Polonya'da öncü rol üstleneceğini ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO'nun Karadeniz'deki askeri varlığının kapasitesinin artırılıp artırılmayacağı konusunun ekim ayındaki savunma bakanları toplantısında ele alınacağını açıkladı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT