1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. N. Barzani: Musul ve Çevresi Sünnilere Bırakılsın!
N. Barzani: Musul ve Çevresi Sünnilere Bırakılsın!

N. Barzani: Musul ve Çevresi Sünnilere Bırakılsın!

IKBY Başbakanı Barzani, Irak'ın artık Musul olaylarının öncesine dönemeyeceğini ve bu bölgelerin Sünnilere bırakılması gerektiğini, bunun hakları olduğunu söyledi.

17 Haziran 2014 Salı 15:21A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri (İKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul ve çevresinin Sünni halka bırakılması gerektiğini, onların da kendilerine ait bir yapıya sahip olma haklarının olduğunu söyledi.

BBC'ye konuşan Kürdistan Başbakanı Barzani, Irak artık Musul olaylarının öncesine dönmeyecek, Sünnilerin de bir yapıya sahip olma hakları var dedi.

Barzani, Sünni halkın yıllardır Şii Irak hükümeti tarafından gözardı edildiğini, kendilerini ihmal edilmiş hisseden Sünniler için bundan sonra en doğru çözümün de yine siyasi bir çözüm olduğunu söyledi.

Barzani açıklamalarında, "Bu bölgeleri Sünnilere bırakmalıyız. Bence hepimiz için en doğru model bu olacak. Öncelikle onların ne istediklerine tam olarak karar vermeleri gerekiyor. Ve bizim bakış açımıza göre, Irak'ta bir Sünni bölgesinin olması en iyisi, tıpkı bizim Kürdistan'a sahip olmamız gibi" ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT