1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Myanmar Yönetimi 'İnsanlık Suçu' İşlemekten Yargılanacak!
Myanmar Yönetimi  'İnsanlık Suçu' İşlemekten Yargılanacak!

Myanmar Yönetimi 'İnsanlık Suçu' İşlemekten Yargılanacak!

BM İnsan Hakları Ofisi bugün yayınladığı Myanmar raporunda ülkenin açılacak mahkemede, Rohingya (Arakan) Müslümanlarına sistematik saldırı ve vatandaşlık reddi uygulamalarından dolayı insanlığa karşı suç işlemekle suçlanabileceğini açıkladı.

20 Haziran 2016 Pazartesi 17:45A+A-

Myanmar'da yaşayan Müslüman Rohingya (Arakan) vatandaşlarının, vatandaşlık haklarının reddi, zorla çalıştırma ve cinsel şiddet de dahil olmak üzere maruz kaldıkları tüm ihlallerle ilgili Myanmar hükümeti BM tarafından resmen 'İnsanlığa karşı suç işlediği' için uyarı alabilir.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi tarafından, Myanmar'da azınlıklara yönelik muameleyle ilgili bugün açıklanan raporda, " Eğer mahkeme açılırsa insanlığa karşı suçlarla ilgili kurulacak olası komisyon, Rohingyalılara yaygın veya sistematik saldırıyı önermek ve  Rohingyalılara karşı uygulanan ağır insan hakları ihlalleri sebebiyle hükümete insanlığa karşı suç işlemekten suçlanabilir" denildi.

Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar, "devletsiz" sayılıyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor. BM'ye göre, ülkede gördükleri zulüm nedeniyle yaklaşık 130 bin Arakanlı Müslüman Myanmar'dan kaçtı.

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar hükümetince Bangladeş'ten gelen göçmenler olarak görülüyor ve resmi belgelerde "Bengalli" olarak adlandırılıyor.

HABERE YORUM KAT