1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Müttefikimiz Rusya” bizi düşünmeye devam ediyor!
“Müttefikimiz Rusya” bizi düşünmeye devam ediyor!

“Müttefikimiz Rusya” bizi düşünmeye devam ediyor!

Rusya, Suriye’de PKK ile olan ilişkisini geliştiriyor!

23 Kasım 2021 Salı 15:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’nin kuzeyinde PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Meclisi'nin (SDM) hakimiyet sahası bulunuyor. Kanton bölge oluşturmaya çalışan PKK’nın katil ABD’den sonra en büyük destekçisi ise Rusya.

Suriye PKK’sı hakimiyeti altındaki bölgelerde etnik, kültürel ve dini soykırım uyguluyor. Sünni bölgelere yönelik tektipleştirici politikalarıyla PKK ideolojik propaganda yollarını kullanarak hakimiyet sahasını genişletmeye çalışıyor.

SDM atacağı adımların gücünü ise kendisine meşruiyet sağlayan Rusya gibi ülkelerden alıyor. Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Eş Başkanı İlham Ahmed, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşecek. Görüşmede, Türkiye ve Suriye Milli Ordusu'nun operasyonları ile Esed rejimi ile diyalog konularının ele alınacağı belirtildi.

resized-10b90-4443fac9611020image1.jpg

Rusya’nın başkentinde Dışişleri Bakanı tarafından ağırlanmak uluslararası planda güçlü bir dayanak bulmanıza imkan sağlıyor. Rusya’nın PKK’yla böylesine derin ilişkilere sahip olduğunu görmek ise ister istemez akıllara Rusya’nın Türkiye’de sözcülüğünü üstlenen meşum çevreleri getiriyor!

Her fırsatta Rusya ile Türkiye’nin kadim dostluk bağlarından ve Rusya’nın Türkiye’ye olan desteğinden söz eden utanmazlar PKK ile Rusya’nın ilişkisi hakkında ne düşünüyorlar acaba? Bu işin arkasında da ABD mi var?

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum