1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Mustazaflar Cemiyeti, Özgür-Der'e Saldırıyı Kınadı
Mustazaflar Cemiyeti, Özgür-Dere Saldırıyı Kınadı

Mustazaflar Cemiyeti, Özgür-Der'e Saldırıyı Kınadı

Mustazaflar Cemiyeti yaptığı yazılı basın açıklaması ile Özgür Der Van Şubesine düzenlenen silahlı ve molotoflu saldırıya sert tepki gösterdi.

09 Ağustos 2013 Cuma 19:20A+A-

Mustazaflar Cemiyeti yaptığı yazılı basın açıklaması ile Özgür Der Van Şubesine düzenlenen silahlı ve molotoflu saldırıya sert tepki gösterdi. PKK/PYD'nin el Nusra ve ÖSO üzerinden yalan haberler üreterek İslam'ı hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, "Mustazaflar Cemiyetinin Özgür Der'le dayanışma içersinde" olduğuna vurgu yapıldı.

Mustazaflar Cemiyeti; farklı zaman ve yerlere ait video görüntülerini ile resimleri Rojava'da Kürtlere yönelik katliam ve tecavüz olarak gösterip adeta Kürt halkıyla dalga geçen PKK medyasının hedef göstermesinden sonra dün Özgür Der Van Şubesine düzenlenen saldırıya sert tepki gösterdi.

PKK KENDİSİ DIŞINDAKİLERİ ÇİRKİN PROPAGANDA İLE SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

Her gün onlarca mahsum sivilin hayatına mal olarak süregelen Suriye'de zalim Esed'e karşı sürdürülen savaş son günlerde daha çok Batı Kürdistan olarak adlandırılan Rojava'da iki farklı kesimin iç çatışması sonucuyla anılmaya başlandığının anımsatıldığı açıklamada "Rojava'da PKK/PYD çizgisiyle kendini ortaya atan ve ordulaşarak YPG adını alan zihniyet tıpkı Kuzey Kürdistan'da Pkk'nin yaptığı gibi kendisi dışında hiçbir oluşuma hayat hakkı tanımayarak, buna karşı çıkanları da çirkin propagandalar ile yıpratarak yok etme ve sindirme politikalarını geliştirmeye çalışmaktadır." denildi.

"YALAN HABERLER ÜZERİNDEN İSLAM'A SALDIRMAK KADAR ALÇAKÇA DAVRANIŞ OLAMAZ"

Son zamanlarda PYD/YPG'nin kendine hedef seçtiği kesimin el-Nusra ve ÖSO olduğu ve bunun üzerinden de yoğun bir anti-islam propagandasına girişildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Yoğun bir aspargas haber üretimiyle sanki Rojava'da Müslümanlar Kürtleri yok etmeye çalışılıyor havası gösterilmeye çalışılmaktadır. Halbuki orada bir savaş varsa bu PYD/YPG ile El-Nusra ve Diğer ÖSO unsurlarıyla olmaktadır. Yani Kürt halkıyla Müslümanlar arasında bir savaş değil bu. YPG'de nasıl Kürtler varsa karşı tarafta da Kürtler vardır. Suriye'de Kürtlerin örgütü sadece PYD/YPG değildir. Zira Kürdistan'da sadece Marksist görüşlü PKK/PYD yoktur. Kürdistan'da onlarca yıldır İslami mücadele veren İslami hareketlerin ekserisi özbeöz Kürdistanlı yiğit Müslüman Kürtlerden oluşmaktadır. Bu gerçekliğin bir kere ilgili taraflarca tekrar tekrar düşünülmesi gerekmektedir. Hal böyleyken bunun üzerinden yalan haberler üreterek islam'ı hedef noktasına koymak kadar alçakça bir davranış olamaz." İfadelerine yer verildi.

Söz konusu grupların ortaya attıkları sözüm ona haberlerin eski görüntü, fotoğraf ve dedikodulardan oluştuğunun belirtildiği açıklamada, bu kesimlerin yalan, dolan, iftira ustası basın ve sosyal medya ajanlarıyla İslami kesimleri hedef tahtasına oturttuklarına dikkat çekildi. Açıklamada "Ramazan Bayramının birinci günü, günlerdir kirli basınlarının yönlendirmesiyle Türkiye ve Kürdistan'da yıllardır varlığını İslami düzlemde sürdüren STK'lardan biri olan Özgür-Der'e karanlık ve necis ellerce önce silahlı saldırı sonrasında ise molotof kokteylli saldırı olmuştur." denildi.

"PKK/PYD/YPG ÇİZGİSİNE BİR KEZ DAHA HATIRLATMAK İSTERİZ Kİ…"
Açıklamanın devamında "Bu sebeple on yıllardır Kürdistan'da adeta kontr-islam'ın odağı haline gelen ve her seferinde islam'a ve Müslümanlara saldırmayı adet haline getiren şer odaklarına ve özellikle de PKK/PYD/YPG çizgisine bir kez daha hatırlatmak isteriz ki İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık ederek Kürd halkına hizmet edemezsiniz. İslami şahsiyet, yapı ve hareketlerle çatışma sizi bir yere getirmez. Hiç kimse Müslümanlara düşmanlık yapmadan fayda görmemiş, onlarda görmezler. Zulmetmekle, baskı yapmakla, iftira atmakla, kurumlarına saldırmakla ve masum insanları katletmekle hiç kimse bir yere varamaz siz de varamazsınız."

"ÖZGÜR DER'LE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

Açıklamada son olarak "Bu vesileye Özgür-Der'e yapılan bu cinayeti kınıyoruz. Ayrıca Mustazaflar Cemiyeti olarak Özgür-Der'li kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini isteriz."

 

HABERE YORUM KAT

15 Yorum