1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Mustafa İslamoğlu'ndan Hakkında Çıkan Haber ve İddialarla İlgili Açıklama
Mustafa İslamoğlu'ndan Hakkında Çıkan Haber ve İddialarla İlgili Açıklama

Mustafa İslamoğlu'ndan Hakkında Çıkan Haber ve İddialarla İlgili Açıklama

Mustafa İslamoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hakkında çıkan haber ve iddialar üzerine avukatı araçlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

28 Temmuz 2016 Perşembe 14:27A+A-

Mustafa İslamoğlu’nun avukatı İlyas Meral imzası taşıyan ve yayınlamamız ricasıyla bir örneği de sitemize gönderilen açıklamanın tam metni:

KAMUOYUNA DUYURU

15 Temmuz'da FETÖ Terör Örgütü’nün silahlı unsurlarınca yapılan darbe girişimi ve bu hain saldırının halkımız tarafından püskürtülmesi sonrası kamuoyunun yıllardır ilmî çalışmalarından ve eserlerinden tanıdığı Mustafa İslamoğlu hakkında yine FETÖ’nün silahsız unsurlarınca karalama kampanyası başlattığı gözlemlenmektedir.

Ülkede birlik ve beraberliğin değerinin anlaşıldığı olağanüstü günlerde dahi darbeye karşı dik duran aydınlar hakkında başlatılan bu iftira ve itibarsızlaştırma kampanyasının ardında FETÖ'nün olduğu muhakkaktır.

Uzun yıllardır FETÖ ile birlikte hareket eden, bu terör örgütünün TV kanalında örgüt lehine propagandalara katılan kimi isimler aracılığıyla yayılan söylenti ve iftiralar, FETÖ'ye yönelik oluşan tepkinin dağıtılması amaçlanarak FETÖ ile girişilen mücadelenin zaafa uğratılması hedeflenmektedir.

Bu kampanyada ileri sürüldüğünün aksine Mustafa İslamoğlu, darbe girişiminin ilk saatlerinde okurlarını ve sevenlerini darbeye karşı sokaklarda direnmeye çağırmıştır. Kendisi ve ailesi de bulundukları mekanlarda darbecilere karşı direnmişler, sokaklara, meydanlara inmişlerdir.

Algı operasyoncuları, İslamoğlu'nun halkın meydanlardaki İstiklal Nöbetini devam ettirmeleri amacıyla Hilal TV ekranlarına bağlanarak verdiği destek konuşmasını dahi kırparak ve bağlamından kopartarak servis etme ahlaksızlığını göstermişlerdir.

FETÖ'nün terör taktiklerinden biri de halk arasında karışıklık çıkarmak, Alevi-Sünni, Türk-Kürt çatışması için provokasyonlar yapmaktır.  Kendisi de halk gösterilerine katılan İslamoğlu'nun provokasyona yönelik hatırlatmaları dahi tamamen amacından saptırılarak kullanılmak istenmiştir. 

Hatırlanacak olursa FETÖ, 2012'de lideri R. Tayyip Erdoğan olarak gösterilen sözde “Selam/Tevhid Operasyonu” adı altında İslamoğlu'nu ve öncülüğünü yaptığı Akabe Vakfı camiasını, AK Parti'yi ve R. Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştır, kumpas kurmuştur. 2 yıl sonra Paralel ihanetin kumpası ortaya çıkmıştır. Erdoğan, üst düzey bürokratlar, İslamoğlu ve ailesinin de yer aldığı binin üzerinde kişinin telefonları yasa dışı yollarla dinlenmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “Bizim Sünnilik diye bir dinimiz yoktur Şiilik diye de bir dinimiz yoktur bizim dinimiz İslam'dır”  sözlerine karşı FETÖ ile ortak hareket eden kimi yapıların FETÖ'nün argümanlarını kullanarak İslamoğlu'na saldırmaya devam ettiklerini görmek manidardır.

Mustafa İslamoğlu yazdığı eserleriyle düşüncelerini gerekçe ve delilleriyle kamuoyu ile paylaşmaktadır. Kendisinin ve okurlarının herhangi bir hiyerarşik yapılanma içinde olmadıkları, bugüne kadar hiçbir kamu kurumunda kadrolaşma içinde olmadıkları da ayan beyan ortadadır. Buna karşın “Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır” atasözünü hatırlatırcasına devlet içerisinde FETÖ benzeri yapılanma çabasında olan müfteri çevrelerin, Mustafa İslamoğlu'na iftira atmaları tamamen kendi suçlarını ört bas etme ve hedef şaşırtma amacına matuftur. Amaç FETÖ ile girilen topyekûn mücadeleyi zaafa uğratmaktır.

Mustafa İslamoğlu yıllardır FETÖ'nün hem teorisi hem de pratiği ile fikrî mücadele içerisindedir. İslamoğlu, FETÖ'nün paralel yapılanmasının bir sonuç olduğunu, sebebin ise Paralel Din anlayışı olduğunu vurgulamaktadır. İslamoğlu'na göre “Paralel Din” zihniyeti ile mücadele edilmedikçe FETÖ ve benzeri yapılanmalar son bulmayacaktır. FETÖ'nün zihniyetine ve diline sahip çevrelerin FETÖ'nün mağdur ettiği bir ilim adamını linç girişimleri, FETÖ nün psikolojik harp metotlarını hatırlatmaktadır.

Sünnisiyle Şiisiyle kurumsal, geleneksel hurafelere eleştirileriyle tanınan, İslamoğlu'nu halen delilsiz biçimde itham edenlerin amacı, kendi itikadi Şiiliklerini örtmektir. Bu güruhun kullandıkları dil, FETÖ'nün “Acem Uşakları” başlıklı psikolojik savaşının dili ve stratejileriyle paralellik arzetmektedir.

15 Temmuz'dan önce parça parça yayılan iftira ve karalamalar zaman zaman yargıya taşınarak iftira oldukları tescillenmiş ve müfteriler mahkum olmuşlardır. 15 Temmuz'dan sonra daha da yaygınlaştırılarak sürdürülen bu ahlaksız iftiraların sahipleri yargı önünde hesap vereceklerdir.

Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur...

Mustafa İslamoğlu Vekili

Avukat İlyas Meral

HABERE YORUM KAT

14 Yorum