1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mustafa Balbay İlahiyatların derdine düşmüş!
Mustafa Balbay İlahiyatların derdine düşmüş!

Mustafa Balbay İlahiyatların derdine düşmüş!

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay ilahiyat fakülteleri için çok endişeli!

15 Ekim 2021 Cuma 16:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Balbay “İlahiyat fakültelerinde ne oluyor?” başlığıyla kaleme aldığı yazıda ilahiyat öğrencileriyle yaptığı görüşmeleri aktarıyor.

Hiçbir isim, zaman, yer vermeden aktardığı sözler ilkokul müsameresi kıvamında bir içeriğe sahip. Öğrenciler Mustafa abilerinin yanına gitmiş dert yanıyorlar: İlahiyat fakülteleri giderek cemaatlerin, tarikatların yarış alanı haline geliyor. Hocalarımız fakültelerin bağımsız kimliğini korumak için dışarıdan gelen bu yapılara mesafeli bakıyor. Bu nedenle tehdit ediliyorlar.

“Ben daha sormadan onlar başladı” diyen Mustafa Balbay Nasreddin Hoca misali maşallah! İlahiyat fakültelerinin derine düşen yazar kişimiz “öğrencilerden” aktardığına göre İslami ilimler fakülteleriyle çok daha kötü bir gücün üniversiteleri ele geçirmeye çalıştığını iddia ediyor: İlahiyat fakültelerinde nispeten yerleşmiş bir yapı olduğu için istedikleri gibi nüfuz edemediler. Felsefe derslerini kaldırmak istediler. Pek çok hocamız, öğrenciler direndi. Bu nedenle ilahiyat fakültelerine paralel İslami ilimler fakültesi kurdular. 

İlahiyat fakültelerinin yakında kapatılabileceği bilgisini de paylaşan Balbay’ın kendisini vazifelendirdiği konu gerçekten çok ilginç. Başörtüsü yasaklarına varıncaya kadar İslam karşıtı söylemlerin bayraktarlığını yapanların ilahiyat fakültelerinin akıbeti hakkında derin düşüncelere dalmış olmaları gözlerimizi yaşarttı!

Mustafa Balbay “iktidar İHL sayesinde liselerin ilahiyatlar aracılığıyla da üniversiteleri ele geçirmek istiyoruyarısını da düştükten sonra “yap-ama-yın” diyor! “İslami ilimlerden yetişen ilahiyatçılar bir zaman sonra sizi bile kafir ilan edebilir” sözleriyle cari hükümete akıl vermeye çalışan Mustafa Balbay sakin olmalı!

İlahiyat fakülteleri bir bütünlük arz etmiyor. Ankara'daki ilahiyat fakültesi de Marmara'daki İslami ilimler fakültesi mi oldu? Hangi öğrencilerle görüştünüz bilmiyoruz ya da birileri sizinle kafa mı buldu ama İslami ilimler ile ilahiyat fakülteleri arasında inşa etmeye çalıştığınız suni ayrım türban-başörtüsü uydurmasından öteye geçemez! Siz iyisi mi muhataplarınızı çocuk yerine koyup masal anlatmaktan vazgeçin!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum