1. HABERLER

  2. HABER

  3. Müslümanlara Başörtülü Destek Verilmesine Ceza
Müslümanlara Başörtülü Destek Verilmesine Ceza

Müslümanlara Başörtülü Destek Verilmesine Ceza

Amerikalı profesörün Müslümanlar ile dayanışma içerisinde olduğunu göstermek adına taktığı başörtüsü sebebiyle üniversitedeki görevine son verildi.

18 Aralık 2015 Cuma 14:20A+A-

ABD illinois eyaletinde Evanjelik Protestan Wheaton Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan Profesör Larycia Alaine Hawkins, Facebook hesabında başörtülü fotoğraflarını yayınladı ve "Müslümanları sevdiğini çünkü aynı Allah’a inandıklarını" belirten ifadeler kullandı. Hawkins, bu iletisinin ardından okul tarafından idari izne gönderildi. Üniversite bu kararının gerekçesini açıklarken şu ifadelere yer verdi:

“Wheaton koleji öğretim üyeleri ve personeli, inanç temellerinde bütünlüğü, sevgiyi ve inanç berraklığını kabul etmeyi, kamuoyu önünde yaptıkları açıklamalarda Evenjelik inancına sadakatle bağlılık göstermeyi taahhüt eder.”

2007 yılından bu yana bu üniversitede çalışan Hawkings 10 Aralık’ta yaptığı açıklama sebebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Resmi olarak halen okulun personeli olan Profesör hakkındaki son kararı da disiplin kurulu verecek.

Hawkings, söz konusu Facebook iletisini, okul gazetesinde bir başka öğretim görevlisi tarafından kaleme alınan yazıya cevaben yayınlamıştı. Liberty Universitesi Rektörü Jerry Falwell Jr, öğrencilerden mevcut silah ruhsatlarını Müslümanları bitirmek için saklamalarını söylüyordu. “End those Muslims” (Müslümanları bitirin) ifadesini kullanan rektör daha sonraki açıklamasında burada “teröristleri” kast ettiği söylemişti.

“Müslüman kız kardeşlerimize destek verelim”

Okuldan uzaklaştırılan Profesör Larycia Alaine Hawkins Facebook sayfasındaki yazısından bazı cümleler şu şekilde:

“Müslüman komşularımı, Amerikalı oldukları için sevmiyorum. Müslüman komşularımı, insan onurum yüzünden seviyorum. Müslüman komşularımla aynı insani dayanışma içinde olduğum için, aynı hamurdan olduğumuz için, aynı insanlık beşiğinden geldiğimiz için seviyorum. Müslümanlarla aynı dini duruş içerisindeyim çünkü Papa Francis’in geçen hafta söylediği gibi aynı Allah’a inanıyoruz. Öğrencilerime kurumsal dayanışmanın tek yolu olmadığını anlatıyorum. Belki normalde başını kapatmayan bir Müslümansınız, belki dini aptalca veya açıklanamaz bulan bir ateistsiniz ya da belki benim gibi Katolik ya da Protestan bir Hristiyansınız… Hepinizi Müslüman kız kardeşlerimizle dayanışmak için başörtüsü takmaya davet ediyorum.”

ABD'li kadınlardan destek

profesor--larycia-alaine-hawkins-destek.jpg

Profesöre destek vermek isteyen ABD’li farklı dinlerden kadınlar hem onun protestosuna katılmak hem de ona verilmek istenen cezaya karşı çıkmak için başörtülü fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamaya başladı.

Kaynak: Christianitytoday.com, Facebook

HABERE YORUM KAT