1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Müslümanlar, Kardeşlerine Sahip Çıksın!"
Müslümanlar, Kardeşlerine Sahip Çıksın!

"Müslümanlar, Kardeşlerine Sahip Çıksın!"

Suriyeliler için başlatılan yeni kampanyanın afişlerinde yer alan 90 yaşındaki Hatice Nine'ye AA ekibi ulaştı.

05 Ocak 2013 Cumartesi 15:13A+A-

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasıyla toplanan binlerce ton un ve gıda malzemesi ile giysi, ayakkabı, battaniye ve yakacak evlerini terk eden Suriyelilere dağıtılıyor.

Soğuk havada, salgın hastalık ve açlıkla mücadele eden Suriyeli kadın ve çocukların ''umudu'' haline gelen kampanyanın afişlerinde fotoğrafları yer alan Hatice Hasan Şihadi ise ilk günden itibaren kamuoyunun ilgisini çekti.

Yüzündeki hüzün ve gözlerindeki çaresizlikle Suriye'de yaşanan dramın simgesi haline gelen 90 yaşındaki Hatice Nine'ye, AA ekibi Lübnan'da ulaştı.

Lübnan'ın Suriye sınırında bulunan Arsel köyündeki tek odalı harabe bir evde kızı, oğlu ve 2 torunuyla yaşayan Hatice Hasan Şihadi, yiyecek ve ilaç bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.

''Tek isteğim vatanıma dönüp, orada ölmek''

Esed güçlerinin katliamlarında 2 torununu kaybeden Hatice Nine'nin tek isteği ise doğduğu topraklarda ölebilmek...

AA ekibinin ziyaret ederek gıda, giysi, battaniye ve ilaç yardımında bulunduğu Hatice Hasan Şihadi, yaptığı açıklamada, Esed'in askerlerinin Suriye'de evlerini yıktığını, vatanlarını yerle bir ettiğini söyledi.

Üzerlerine uçaklarla bomba yağdırıldığını anlatan Hatice Hasan Şihadi, ''Ne yapalım dayanamadık buraya geldik. Burada insanların yardımlarıyla geçiniyoruz. Allah tüm yardım edenlerden razı olsun. Allah zalimleri de kahretsin. Hastayım, ilaçlarımı alamıyorum, çaresizim. Bazen Humus'tan ilaçlarımı getirtiyoruz. Tek isteğim vatanıma dönüp, orada ölmek'' diye konuştu.

''Allah, Erdoğan'a uzun ömür versin''

AA muhabirinin, ''Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan senin fotoğrafını gazetelerde gördü. Seninle özel ilgilenmesini istedi. Ne söylemek istersin?'' Başbakan Erdoğan'dan ne istersin?'' sorusuna Hatice Nine, ''Allah, Erdoğan'a zeval vermesin, ona uzun ömür versin. Ona ne diyeyim ne isteyeyim ki halimiz ortada...'' cevabını verdi.

Lübnan devletinden ve halkından yeterli yardımı göremediklerini dile getiren Hatice Nine, ''Çok az yardım geliyor. Müslümanlar bugün kardeşlerine sahip çıkmalı. Buradaki insanlar çok duyarsız'' diyerek serzenişte bulundu.

***

teym-bebek.jpg

TEYM BEBEK TÜRKİYE’DE

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasındaki 1 aylık Teym bebek, güvenli bir ortamda yaşamak için hasta annesinden ayrılmak zorunda kaldı.

Katliamdan kaçan ve çoğunluğu kadın ve çocuk 60 Suriyeli, oluşturdukları derme çatma çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

Suriyeliler, düğün salonu içerisinde kendi imkanlarıyla oluşturdukları farklı bölmelerde zor da olsa hayata tutunuyor. 

Düğün salonuna 3 gün önce dedesi ve anneannesiyle gelen 1 aylık Teym bebek de zor koşullarda adeta hayata göz kırpıyor.

Anne Suriye'de bebek Türkiye'de

Teym bebeğin dedesi Ömer Omeru, Suriye'nin Hamami köyünden Türkiye'ye geldiklerini, 6 çocuğunun ise orada kaldığını söyledi. Kızının bir ay önce erkek çocuk dünyaya getirdiğini ve hasta olduğunu ifade eden dede Omeru, bu nedenle torunu Teym'i de alarak büyük bir umutla Türkiye'ye sığındıklarını kaydetti.

Anne ile bebeğinin ayrılık anı

Kızının çok hasta olduğunu anlatan Omeru, ''Kızım 1 aylık bebeğinden hiç ayrılmak istemedi. Ancak ona bakacak gücü de yoktu. Hasta olduğu için ayağa dahi kalkamıyordu. Sırf çocuğunun hayatta kalması için bebeğini bize vererek gözü yaşlı bir şekilde Teym'inden ayrılmak zorunda kaldı. Kızım şu an ne durumda, öldü mü, yaşıyor mu bilmiyorum. Ama biz burada kızımın emanetine en iyi şekilde bakarak bir an önce yeniden evimize dönmek istiyoruz'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT