1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Müslüman Mezarlığına Yahudi "İşgal Birimi"!
Müslüman Mezarlığına Yahudi "İşgal Birimi"!

Müslüman Mezarlığına Yahudi "İşgal Birimi"!

Kudüs Belediyesi’nin, Batı Kudüs'teki tarihî müslüman mezarlığı enkazı üzerine Yahudi “yerleşim birimi” kurulması planını onayladığı bildirildi.

14 Temmuz 2015 Salı 09:05A+A-

İşgal Devleti İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, Kudüs Belediyesi’ne bağlı İsrail Planlama ve İnşaat Komitesi, müslümanların yüzyıllardır kabristan olarak kullandığı alana 192 konut, 480 odalı bir otel ve ticaret merkezi inşa edilmesi kararına onay verdi.

Söz konusu alana mahkeme binalarının inşasını öneren asıl planın İsrail Yüksek Mahkemesi kararıyla iptal edildiği belirtildi. İsrail Tarihî Eserler İdaresi'nin, bölgede arama yaptığı 6 noktanın 5'inde kabirlerin ve büyük heykellerin izine rastladığı kaydedildi.

Üzerine “yerleşim birimi” yapılacak söz konusu kabristan, yıllar önce büyük protestolara rağmen İsrail'in enkazı üzerine müze yaptığı Me'menallah Mezarlığı'nın yakınlarında bulunuyor.

“İslâm Tarihini ve Medeniyetini Yok Etme Girişimleri”

el-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs Belediyesi’nin bu projeyle Me'menallah Mezarlığı'nı "Yahudileştirme" adımlarını tamamlamayı hedeflediğini belirtilerek: "Müslüman kabristanı, işgalcilerin İslâm tarihi ve medeniyetini yok etme girişimlerine rağmen yine mezarlık olarak kalacak." ifadelerine yer verildi.

Kurumdan daha önce yapılan açıklamada, Me'menallah Mezarlığı bölgesindeki kazıların 1948'de 200 bin metrekareye ulaşan alanın büyük bir kısmının yıkılmasına neden olduğu belirtilmişti.

Açıklamada, çevresinde birçok sahabenin, şehidlerin ve din adamlarının mezarlarının bulunduğunu kabristanın büyük bir kısmının, İslâm medeniyetinin izlerini silmek amacıyla İsrail tarafından park ve konser alanına dönüştürüldüğü kaydedilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT