1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Müslüman Kardeşler 94 yaşında!
Müslüman Kardeşler 94 yaşında!

Müslüman Kardeşler 94 yaşında!

Müslüman Kardeşler’in 94. kuruluş yıldönümü programı “Müslüman Kardeşler, Onur ve  Süreklilik” üst başlığıyla İstanbul’da düzenlendi.

20 Mart 2022 Pazar 16:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, İslam coğrafyasındaki en örgütlü siyasi yapı olarak 94. yılını kutluyor. Müslüman Kardeşler’i sadece siyasi bir yapı olarak nitelendirmek hatalı olacaktır tabi ki. Bunun yanında toplumun her tabakasından insanın ilişkili olduğu yapı pekala en yaygın Müslüman cemaatler arasında zikredilebilir.

Hasan el-Benna ile başlayıp günümüze kadar gelen süreçte Müslüman Kardeşler çok fazla zorluk ve baskıya maruz kalmasına rağmen yürüyüşünü sürdürmeyi bildi. Bugün de benzer şartlar altında olan Müslüman Kardeşler merkezi örgütlenmesi olan Mısır’dan tecrit edilmiş durumda. Liderleri hapishanede olan Müslüman Kardeşler’in açıktan örgütlenebildiği Arap ülkeleri Katar ve Ürdün ile sınırlı. Ürdün’de gerçek anlamda bir özgürlük ortamından bahsetmek ise mümkün bile değil!

Bu şartlar altında İstanbul bir süredir Mısır’daki darbe sonrası Müslüman Kardeşler’in önemli isimlerine ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple Müslüman Kardeşler’in 94.yıldönümünü etkinlikleri de İstanbul’da gerçekleştirildi.

Programa Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden İslami grup ve STK’lar katıldı. Cemaatin değerinin İslam’ın değerlerine bağlı olup olmadığıyla ölçüldüğü vurgusunun yapıldığı etkinlikte İhvan’ın kuruluşunda Kur’an ve sünnet şiarıyla yola çıkıldığı için bu günlere gelinmesinde temel etkenin bu yol üzerinde sabit bir şekilde devam edilmesinden kaynaklandığı ifade edildi.

Konuşma yapan yetkili isimler Türkiye’ye sundukları özgürlük ortamı için teşekkür ederken baskılar arttıkça Teşkilat’ın bu süreçlerden güçlenerek çıkacağı vurgusunda bulundular. Zor günlerde dayanışmanın artırılması gerektiği ifade edilirken İslam coğrafyasının farklı memleketlerinden birçok alim görüntülü olarak programa katılıp tebrik ve desteklerini sundular.

whatsapp-image-2022-03-20-at-00-37-03.jpeg

whatsapp-image-2022-03-20-at-00-37-02.jpeg

whatsapp-image-2022-03-20-at-00-37-01.jpeg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum