1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Müslüman’ Fişlemesine Türkiye’den Tepki
‘Müslüman’ Fişlemesine Türkiye’den Tepki

‘Müslüman’ Fişlemesine Türkiye’den Tepki

Türkiye'yi harekete geçiren kampanyada "Fatma'yı fotoğrafıyla ihbar et" deniyor.

10 Eylül 2012 Pazartesi 10:49A+A-

Almanya’da Müslümanların fişleneceği iddiasına yol açan “Radikalleşme Başvuru Merkezi”nin ilanları Türkiye’yi alarma geçirdi.

2012 yılının ilk ayından bu yana devrede olan merkez, yayınladığı ilanlarla, Alman toplumundan radikalleştiklerine tanık oldukları kişileri fotoğraflarıyla birlikte kendilerine bildirmelerini istiyor.

Habertürk'ün haberine göre, konuyla ilgili bugün, Ankara’da Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı önderliğinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, AB Bakanlığı, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan üst düzey yetkililerin katılacağı bir toplantı düzenlenecek.

vermisst-almanya-radikal-musluman-fisleme.jpg

Almanya İçişleri Bakanlığı Güvenlik İşbirliği Girişimi bünyesinde terör ve radikal grupları önleme amaçlı kurulan “Radikalleşme Başvuru Merkezi”nin ilanları şöyle: “Bu bizim kızımız Fatma. Onu çok özlüyoruz çünkü onu artık tanıyamıyoruz. Her geçen gün bizden daha da uzaklaşıyor ve radikalleşiyor. Onu tamamen kaybetmekten ve terör örgütlerine radikal gruplara karışmasından korkuyoruz. Eğer bizim başımıza geleni siz de yaşıyorsanız lütfen Radikalleşme Başvuru Merkezi’ne ulaşın.”

 

HABERE YORUM KAT