1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Münbiç Sakinleri PYD’nin Zorla Askere Alma Politikasına Karşı
Münbiç Sakinleri PYD’nin Zorla Askere Alma Politikasına Karşı

Münbiç Sakinleri PYD’nin Zorla Askere Alma Politikasına Karşı

PYD/YPG’nin başını çektiği ABD destekli SDG’nin kontrolündeki Münbiç şehrindeki aktivistler 5 Kasım’da grev organize etme suçuyla gözaltına alınan 15 kişinin serbest bırakılmasını talep etti.

28 Kasım 2017 Salı 14:39A+A-

SALİH ORHAN / HAKSÖZ-HABER

Grev SDG’nin yasama konseyi tarafından çıkartılan yeni mecburi askerlik kanununu protesto etmek için gerçekleştirilmişti. Grev öncesi de bu karara karşı Münbiç ve çevresinde birçok gösteri düzenlenmişti.

Greve katılan Münbiç sakinlerinden biri olan Ebu Usame al-Monitor’e şöyle konuştu: “Hiç kimse bizi yapmak istemediğimiz bir şeye zorlayamaz. Biz -Münbiç halkı- daha önce Suriye rejimi ve IŞİD’in Münbiç’i kontrol ettikleri sırada onlara karşı da grev düzenlemiştik, şimdi de Münbiç halkını SDG saflarında savaşmaya zorlayan bu kararı protesto etmek için grevdeyiz. SDG birçok çocuğumuz, akrabamız, yakınlarımızın içinde bulunduğu Özgür Suriye Ordusu ile savaşıyor. Biz silahlarımızı Suriye halkını bu zalim rejime karşı savunmak ve özgürleştirmek isteyen insanlara doğrultmak istemiyoruz. Özgürlük ve şerefimiz için canımızı ortaya koyduk ve bir adım geriye atmaya niyetimiz yok.”

Münbiç sakinlerinin SDG kararına karşı düzenledikleri greve Halep kırsalındaki Cerablus, Azez, Atarib gibi diğer kasaba ve şehir sakinleri de gerçekleştirdikleri protesto gösterileriyle destek vermişti.

Öte yandan 6 Kasım’daki geniş çaplı operasyonlarla yaklaşık 100 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların bir kısmı ertesi gün salınırken 15’i hala hapishanede tutuluyor.

Münbiç sakinlerinden Ebu Muhammed, al-Monitor’e yaptığı açıklamada; “Grevin ikinci günü SDG birçok dükkanın kilidini kırarak esnafı dükkanlarını açmaya zorladı.” ifadelerini kullandı.

SDG’den gelen zorla askere alma kanununun yürürlükten kaldırıldığı yönündeki açıklamaya rağmen Münbiç sakinleri SDG’ye güvenmemeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT