1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Mültecilerin Paylaşımında Yardımımız Olmayacak"
"Mültecilerin Paylaşımında Yardımımız Olmayacak"

"Mültecilerin Paylaşımında Yardımımız Olmayacak"

Danimarka başbakanı Schmidt, ülkesinin mültecilerin paylaşımı konusunda bir yardımlarının olmayacağını söyledi.

23 Nisan 2015 Perşembe 15:14A+A-

Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt, Danimarka'nın Göçmen gemileri konusunda yardıma hazır olduğunu, ancak ülkesinin İtalya için büyük bir sorun olan mülteci sayısıyla ilgili bir katkısının olmayacağını belirtti.

Schmidt yaptığı açıklamada, "Danimarka ortak mülteci politikasının dışında kalacak. Mültecilerin paylaşımı konusunda bir yardımımız olmayacak. Açıkçası ben kimsenin buna hevesli olduğunu da sanmıyorum. Çünkü bu bazı ülkelerin bugün kabul ettiğinden çok daha fazla mülteci kabul etmesi anlamına geliyor" dedi.

Başbakan Thorning Schmidt ayrıca mülteci kabul etmek yerine diğer AB ülkelerinin de tıpkı Danimarka gibi dış yardıma GSMH'den (Gayri Safi Milli Hasıla) yüzde 0,7'lik bir pay ayırmaları çağrısında bulunacağını söyledi.

Bu durumda Afrika ülkelerinin halklarına daha iyi şartlar sunabileceğini ifade eden Danimarka başbakanı, Avrupa Birliği'nin Libya ile Göçmen gemileriyle ilgili bir anlaşmasının olmadığını söyledi.

Thorning Schmidt son olarak her ne kadar Danimarka'da Kaddafi döneminde Libya'yı bombalamış olsa da ülkesinin Libya'daki karışıklıkta bir sorumluluğunun olmadığını da sözlerine ekledi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard da Avrusturalya başbakanı Tony Abbott'un "Gemileri denizde geri çevirip geldikleri yere geri gönderin" teklifi için bunun insancıl olmadığını ve AB ülkelerinin kendi imzaladığı anlaşmalara aykırı davranamayacağını ifade etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum