1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Mültecilerin Onurlu Bir Hayata Kavuşması Uluslararası Toplumun Sorumluluğu”
“Mültecilerin Onurlu Bir Hayata Kavuşması Uluslararası Toplumun Sorumluluğu”

“Mültecilerin Onurlu Bir Hayata Kavuşması Uluslararası Toplumun Sorumluluğu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya Mülteciler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında, mültecilerin onurlu bir hayata kavuşmasının uluslararası toplumun en temel siyasi ve ahlaki sorumluluğu olduğunu kaydetti.

20 Haziran 2016 Pazartesi 19:22A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya Mülteciler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında, çatışmalar, savaşlar ve doğal afetler nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanların sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çekti.

Tarih boyunca yaşanan mülteci sorununun günümüzün de en önemli insani krizleri arasında yer almayı sürdürdüğünü, bugün, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen insanlık dışı zulümlerin 65 milyondan fazla insanı evinden ve yurdundan mahrum bıraktığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Kimi zaman Suriye, Irak, Yemen, Afganistan, Libya ve diğer ülkelerdeki gayri insani şartlar, kimi zaman küresel çıkar gruplarının menfaat çekişmeleri altında ezilen milyonlarca insan, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılıkla da mücadele etmeye çalışıyor. İzledikleri politikalarla milyonlarca insanın sığınmacı ve mülteci konumuna düşmesinde payı olanlar, bu insanlara yardım elini uzatmaktan da imtina ediyorlar. Mültecilerin onurlu bir hayata yeniden kavuşması, uluslararası toplumun en temel siyasi ve ahlaki sorumluluğudur. Aksi takdirde Türkiye ve beraberindeki az sayıda ülkenin sarf ettiği gayretler, sorunun çözümü için tek başına yeterli olmayacaktır. Uluslararası toplumun ataletine her fırsatta karşı çıkan Türkiye, 3 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapıyor ve onlara yaşanabilir bir hayat sunmak için gereken tüm fedakarlıklarda bulunuyor. Dünya Mülteciler Günü’nün uluslararası topluma, sorumluluklarını ve sahip olması gereken vicdani değerleri hatırlatmasını diliyorum.”.

AA

HABERE YORUM KAT