1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Mültecileri Yüzüstü Bırakmaya Nasıl Cüret Edebiliyorsunuz?”
“Mültecileri Yüzüstü Bırakmaya Nasıl Cüret Edebiliyorsunuz?”

“Mültecileri Yüzüstü Bırakmaya Nasıl Cüret Edebiliyorsunuz?”

İngiltere’de muhalif Liberal Demokrat Parti’nin lideri Farron, ülkesinin mültecilere karşı takındığı çirkin tavrı sert bir şekilde eleştirdi. “Mülteci çocuklar, bizim çocuklarımız da olabilirdi.” dedi.

23 Eylül 2016 Cuma 12:03A+A-

Commonspace’de yer alan habere göre, İngiltere hükümetinin mülteci krizine ilişkin takındığı bencil tavrı eleştiren muhalefetteki Liberal Demokrat Parti’nin lideri Tim Farron şu ifadeleri kullandı:

“Geçen sene Midilli adasına giden çâresiz mültecilere bir grup gönüllü ile birlikte adaya çıkmalarına yardım ettikten sonra su dağıtıyordum. Biraz ötemde benim İngiliz politikacı olduğumu bilen bir yardım görevlisi vardı. Bana baktı ve şöyle bağırdı: Burada su dağıtmayı bırakın da biraz mülteci alın. Çünkü İngiltere, acımasız ve üzerine düşeni yapmayan bir ülke gibi görünüyor. Artık medyada bu çâresiz aileleri her gün görmüyoruz. Onların da bizler gibi oldukları ve yardımımıza ihtiyaç duydukları gerçekliğiyle yüzleştirilmiyoruz.”

“Hükümet Bu Krizi Unutmamızı İstiyor”

Medyanın suskun tavrının hükümetin işine geldiğine değinen Farron şöyle konuştu:

“Haberlerin mültecilerden bahsetmiyor olması, hükümetin de işine geliyor. Haberlerde Brexit, İşçi Partisi’ndeki başkanlık yarışı var ve bunların hiçbirisi Yunanistan’daki bir kampta, soğukta ve aç bir şekilde sıkışmış 9 yaşındaki çocuğun hayatı hakkında zerre kadar fark yaratmıyor. Ya da Moria’da yanan kamptan kaçan aile hiçbirimiz için bir şey ifade etmiyor. Hükümet bu krizi unutmamızı istiyor. Bu sorunu çözmek çok zor, öncülük etmek ise çok riskli, diyor. Fakat biz unutmadık, unutmayacağız”

“Onlar Bizim Çocuklarımız da Olabilirdi”

“Yüzü kuma gömülü Suriyeli çocuğun fotoğrafları gazetelerin her bir sayfasını kaplayana kadar, işlerine gelene kadar hiçbir şey yapmadılar. İnsanlar şaşkındı, kalpleri buruktu, muhafazakârların en azından bir şeyler yapmasını talep etti. Mülteci çocuklar, bizim çocuklarımız da olabilirdi. Hükümet, onları yüzüstü bırakmaya nasıl cüret edebilir? Ülkemle gurur duyuyorum ancak hükümet beni utandırınca nefret ediyorum.”

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT