1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Mültecileri Yunanistan gibi dışlayamayız, ev sahipliğimiz devam edecek!”
“Mültecileri Yunanistan gibi dışlayamayız, ev sahipliğimiz devam edecek!”

“Mültecileri Yunanistan gibi dışlayamayız, ev sahipliğimiz devam edecek!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Şansölyesi Angela Merkel ile görüşmesinde mülteci meselesine de değindi.

16 Ekim 2021 Cumartesi 16:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Angela Merkel veda ziyareti kapsamında İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Erdoğan ve Merkel basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Sayın Merkel insiyatif almaktan ve sorumluluk üstlenmekten asla çekinmedi. Özellikle Suriye krizinin çözümündeki çabası için teşekkür ediyorum.' ifadelerine yer verdi. Merkel ise, 'Almanya'da doktor, bilim adamı, akademisyen olarak çalışan anne babaları göçmen Türk insanlar var. Örnek teşkil eden kariyerleri olduğunu gördük. Bu örneklerden biri de Uğur Şahin ve Özlem Türeci.' dedi.

Devamında mülteci meselesi hakkında açıklamalar yapan iki lider önemli hususlara değindi. Merkel AB’nin mülteci meselesinde Türkiye’yi desteklemesinin zorunluluk olduğunu belirtirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi: Türkiye bu işin adeta misafirhanesi durumunda. 5 milyon Suriye'den var, Irak'tan var, Afganistan'dan 300 bin var. Bizim ötelememiz, Yunanistan'ın yaptığı gibi mümkün değil. Biz bunlara aynı şekilde ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Göçleri bugüne kadar uyguladığımız gibi aynen kabulleniyoruz. Bir taraftan briket evler yaparak onları ağırlamayı da ayrıca bir görev telakki ettik. 60 bin evi tamamladık, hedefimiz. 100 binin üzerine çıkarmak.

Milliyetçiliğinde ve ırkçı popülizmin her geçen gün arttığı vasatta Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan bir kimsenin mültecilere yönelik yardımlar için görev ifadesinin kullanıp ev sahipliğinin devam edeceğini vurgulaması siyasi olarak alınan riski gözler önüne seriyor. Bu hususta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok değerli bir sorumluluğu üstlendiğini belirtmek gerekiyor

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT