1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Mültecileri Engellemek İçin Calais'deki Duvar Uzatılacak!
Mültecileri Engellemek İçin Calais'deki Duvar Uzatılacak!

Mültecileri Engellemek İçin Calais'deki Duvar Uzatılacak!

Calais Vali Yardımcısı, mültecileri engellemek için Calais'i çevreleyen duvarın 300 metre daha uzatılabileceğini, güneyde de yeni bir duvar inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

29 Nisan 2016 Cuma 09:22A+A-

Fransa’nın liman kenti Calais’deki mülteciler İngiltere’ye gitme hayallerini gerçekleştirmek için her yolu deniyor.

Kimi Manş Tüneli’ni yürüyerek karşı kıyıya ulaşmaya çalışıyor, kimi TIR’lara ve trenlere saklanarak. Bu uğurda kaç kişinin can verdiği net olarak bilinmiyor. Her gece polisle göçmenler arasında bir kovalamaca yaşanıyor.

Mülteciler TIR’lara saklanabilmek için son günlerde yeni bir yönteme başvurdu. Yollara serpiştirilen kesik ağaç dallarıyla TIR’ların yavaşlaması, hatta durması sağlanıyor. Bu arada araçlara takılan büyük dallar ve çalılar trafik kazalarına da davetiye çıkarıyor.

Yetkililer, Calais’de “Vahçi Orman” (Jungle) adı verilen, mültecilerin kurduğu derme çatma kampı dağıttıktan sonra bölgedeki “güvenlik” önlemlerini de arttırma kararı aldı.

Calais'e Ek Duvar

Calais Vali Yardımcısı Vincent Breton, limanı çevreleyen mevcut duvarın 300 metre daha uzatılmasının söz konusunu olduğunu ve güneyde yeni bir duvar inşa etmeyi planladıklarını aktardı. Breton ayrıca, mültecilerin kentin ekonomisine olumsuz yansıdığın söyledi.

Ek duvarın 8 milyon Euro’ya mâl olması bekleniyor. Projenin maliyeti İngiltere hükûmeti tarafından karşılanacak.

Resmî makamlara göre Calais ve çevresinde, İngiltere’ye geçmek isteyen yaklaşık 3 bin 500 mülteci bulunuyor. Derneklere göre bu sayı 5 bin civarında.

Kaynak: Euro News

HABERE YORUM KAT