1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mültecilere nefret kusan İYİ Parti sapkınlara kucak açıyor
Mültecilere nefret kusan İYİ Parti sapkınlara kucak açıyor

Mültecilere nefret kusan İYİ Parti sapkınlara kucak açıyor

İYİ Parti’nin seçim beyannamesinde “Cinsel yönelime dayalı ayrımcılığın önüne geçmek adına herkesin eşit olduğu ilkesini benimseyeceğiz” maddesi yer alıyor.

18 Nisan 2023 Salı 17:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçim yaklaşırken partiler vaatlerini açıklıyor. İktidar deprem bölgesine odaklanırken muhalefet bloğu ise Kılıçdaroğlu ismini muhafazakar seçmene kabul ettirmek için yoğun çaba harcıyor.

Millet İttifakı’nın en büyük ikinci ortağı olan İYİ Parti oldukça ilginç bir siyasi hareket. MHP’den ayrılan isimlerin kurduğu İYİ Parti mültecilere yönelik düşmanca politikalarıyla tanınıyor. Bunun yanında sağ, milliyetçi-muhafazakar seçmene hitap eden İYİ Parti seçim beyannamesinde cinsi sapkınlara ise özgürlük vaat ediyor.

İYİ Parti’nin seçim beyannamesinde “Cinsel yönelime dayalı ayrımcılığın önüne geçmek adına herkesin eşit olduğu ilkesini benimseyeceğiz” maddesi yer aldı. “Cinsel yönelim” tabiri oldukça sorunlu bir zeminden besleniyor. Cinsiyet yerine "cinsel yönelim" terkibini kullandığınız vakit “üçüncü cins” tanımının da önünü açmış oluyorsunuz.

İYİ Parti’nin ideolojisi baştan sona zaten sorunluydu. Parti içerisinde bu kadar yozlaştırıcı düşüncelere sahip kimselerin olduğu da biliniyordu ancak sağ gelenekten gelen bir parti içerisinde cinsi sapkınlığa meşruiyet tanınması Türkiye için yeni! Netice olarak mültecilere nefret kusan İYİ Parti ibnelere kucak açarak layığını bulmuş!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum