1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mültecilere dönük okul yapılması CHP’yi neden rahatsız ediyor?
Mültecilere dönük okul yapılması CHP’yi neden rahatsız ediyor?

Mültecilere dönük okul yapılması CHP’yi neden rahatsız ediyor?

İzmir’de Avrupa Birliği fonları ile desteklenen okullar yapılması planlanırken CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel mültecilere dönük faaliyetlerin durdurulması gerektiğini ifade etti.

14 Ağustos 2021 Cumartesi 18:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Atilla Sertel, İzmir'in Karşıyaka ilçesine bağlı Bostanlı Mahallesi'nde "Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi” adı altında yapımına başlanan okulla ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Bostanlı halkının “Mülteci okulu” olacağı iddiasıyla protesto ettiğini iddia ettiği okulla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, "İzmir’in en nezih, en güzel yerlerinden biri olan Bostanlı’da şehrin göbeğinde mülteci okulu yapmak hangi aklın ürünüdür” dedi.

İzmir’de, söz konusu okula benzer 4 okul yapılacağını öne süren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu projelerin içeriğinin halkla paylaşılmadığını iddia etti.

AK Parti iktidarının çeşitli isimler altında, farklı yollarla Afganları ve Suriyelileri ülkeye doldurduğu yönünde ırkçı beyanlarda bulunan milletvekilinin ırkçılık yapmadığını kim söyleyebilir?

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum