1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Mülteci Düşmanlığı Her Yerde!
Mülteci Düşmanlığı Her Yerde!

Mülteci Düşmanlığı Her Yerde!

İngiltere'de Almondsbury Lisesinde, Suriyeli mülteci öğrenciye yönelik ırkçı saldırı "yabancı düşmanlığı"nın geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

28 Kasım 2018 Çarşamba 12:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsmi Cemal olduğu belirtilen çocuğun okulda sistematik saldırıya maruz kaldığı, okul yönetiminin ise bu saldırılara göz yumduğu iddialar arasında.

Saldırıyı gerçekleştiren öğrencilerin "aşırı sağ" olarak belirtilen örgütlenmelerin içinde oldukları, aileleriyle bu örgütlerin etkinliklerine katıldıkları da sosyal medya paylaşımlarından ortaya çıkan bir başka gerçek.

 

Mülteci çocuğa yönelik şiddet eylemi ve "waterbording" saldırının ifşa olmasının ardından Kent Konseyi bir açıklama yayınlayarak bu saldırıyla ilgili polis soruşturmasının başlatıldığını, bu tarz saldırılara asla müsamaha gösterilmeyeceği belirtildi. Fakat Kent Konseyi'nin bu açıklaması insan hakları grupları tarafından samimi bulunmadı. @KirkleesConcil hesabından yapılan açıklamaya tepki gösterenler açıklamanın göstermelik olduğu, bu tarz saldırıların neredeyse olağan hale geldiğini belirterek olayın faillerinin ve çocuklarını aşırı sağ örtülerin toplantılarına götürdüklerinden dolayı ebeveynlerinin de cezalandırılmasını istiyorlar.

1931.jpg

1932.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum