1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Muhyiddin Ali Karadaği: Ümmetin Alimleri Türkiye’nin Yanında
Muhyiddin Ali Karadaği: Ümmetin Alimleri Türkiye’nin Yanında

Muhyiddin Ali Karadaği: Ümmetin Alimleri Türkiye’nin Yanında

Ümmetin alimleri, Türkiye’de ve diğer İslam ülkelerindeki olaylar karşısında Batı’nın sergilediği çifte standardı kınadı. Türkiye’ye desteklerini göstererek “Hedef Türkiye ve İslam alemiydi” denildi.

22 Temmuz 2016 Cuma 09:45A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhyiddin Ali Karadaği, Fatih Camii'nde, alimlerin, İslam ümmetinin başkanlarının ve şerefli kişilerin Türkiye'deki darbe girişimini yakından takip ettiğini belirtti. Yaşananlar esnasında büyük korku oluştuğuna dikkati çeken Karadaği, “Nasıl ki alimler Mısır, Yemen ve diğer İslam ülkelerindeki halkların özgürlüklerine karşı yapılan suçlu darbeleri kınamış ve kabul etmemişse Türkiye halkının seçimine ve özgürlüğüne karşı yapılan hangi darbe olursa olsun, kabul etmeyerek kınamıştır. Alimler, Türkiye halkının darbeyi kırmakta verdiği bu mücadeleyi takdir ediyor. Siyasi partilerin de tüm ihtilafları bir kenara bırakarak genel maslahatı düşünüp halkın iradesinin yanında yer almalarını da tebrik ediyoruz” dedi. Darbe girişimi esnasında camilerin rolüne de vurgu yapan Karadaği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı, yaşananlar esnasında darbeye karşı olan basın kuruluşlarını da tebrik etti.

HEDEF TÜRKİYE VE İSLAM ALEMİYDİ

Enfal Suresi'nin “Şüphe yok ki, inkar edenler mallarını, (insanları) Allah yolundan alıkoymak için harcarlar ve harcayacaklardır. Sonra bu mallar onlara bir iç acısı olacak, sonra da yenilgiye uğrayacaklardır. İnkar edenler toplanıp cehenneme sürüleceklerdir” ayetini okuyan Karadaği, şunları söyledi: “Ümmetin alimleri, Türkiye'de ve İslam ülkelerindeki olaylar karşısında Batı'nın sergilediği çifte standardı kınıyor. Batı, bir taraftan darbecilerin yaptığı katliam ve zulme göz yummakta ve Türk ve diğer hükümetlerin haklı olarak yürüttüğü yargı ve adil mahkeme prosedürlerini kınamaktadır. Bu girişimde hedef alınan sadece Türkiye ve halkı değil, bilakis bütün İslam alemi ve kuvvetleridir.”

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT