1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi’nin Yapımına Devam Ediliyor
Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi’nin Yapımına Devam Ediliyor

Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi’nin Yapımına Devam Ediliyor

Özgür-Der ve Fetih-Der’in katkılarıyla şehid aileleri ve yetim çocukların barınması için Suriye’nin İdlib kentine bağlı Meşhed, Killi ve Babiska bölgelerinde temelleri atılan Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi’nin yapımına devam ediliyor.

15 Kasım 2019 Cuma 15:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der ve Fetih-Der Suriye’nin birçok bölgesinde gerçekleşen zulüm ve katliamlardan kaçarak İdlib’deki güvenli bölgelere sığınan kardeşlerimize yönelik destek faaliyetlerini sürdürüyor.

Ağırlıklı olarak şehid aileleri ve yetim çocukların kaldıkları birçok çadır kamp alanının oluşturulduğu Suriye’de özellikle de yoğun yağış durumlarında çadırlar oturulamaz hale geliyordu.

Bu sorunun çözümüne yönelik arayışlarını sürdüren Özgür-Der ve Fetih-Der, şehid aileleri ve yetim çocukların daha sıcak ve güvenli barınaklara kavuşması için blok evler projesini geliştirdi.

Proje kapsamında İdlib’e bağlı Meşhed, Killi ve Babiska bölgelerinde 450 blok evin temelleri atıldı. Barınakların bir kısmı 25 metre karelik genişliğe sahip ve içerisinde tuvalet ile mutfağı olan blok evlerden oluşuyor. Diğer bir kısmı ise 14 metre kareden oluşan odalar şeklinde. Toplam 450 blok evin temellerinin atıldığı ve şuana kadar 50 tanesinin teslim edildiği projenin tamamlanması için duyarlı insanların katkılarına ihtiyaç bulunmakta.

Proje hakkında Haksöz-Haber’e açıklamalarda bulunan sahadaki ekiplerimiz, şuana kadar toplam 450 konutun temellerinin atıldığını, henüz sadece 50 tanesinin tamamlanabildiğini belirterek ihtiyaç sahibi 1370 aileyi bu barınaklara yerleştirmeyi planladıklarını kaydettiler. Tüm şehid aileleri ve yetim çocukları proje kapsamında inşa edilecek evlere yerleştirmeyi hedeflediklerini belirten sahadaki ekiplerimiz, her bir blok evin maliyetinin ortalama 500 doları bulduğunu ve bunun için duyarlı insanların katkılarına son derece ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler.

Konuyla alakalı bir video da hazırlayan kardeşlerimiz şehit aileleri ve yetim çocukların barınacağı, içerisinde okulu ve camisi bulunacak olan bu kapsamlı projenin detaylarına yer verdiler. Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi projesinin uygulanmaya başladığı bölgelerden karelerin yansıtıldığı videoda ayrıca şehid eşleri ve yetim çocuklarla yapılan mülakatlara yer veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum