1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalif Kürtler Urfa’da “Rojava” Gündemiyle Toplandı
Muhalif Kürtler Urfa’da “Rojava” Gündemiyle Toplandı

Muhalif Kürtler Urfa’da “Rojava” Gündemiyle Toplandı

Bağımsız Suriye Kürtleri Platformu üyeleri bugün Urfa’da toplandı.

11 Haziran 2016 Cumartesi 14:53A+A-

Urfa’da bir otelde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan kongreye Suriye genelinde 11 siyasi partiden oluşan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi 125 kişi katıldı.

Kongrede, Suriye’de Kürtler’in geleceği ele alınıyor.

Kongre sonrasında Suriyeli muhaliflerin siyasi çatısı Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi olan ENKS’nin uluslararası girişimlerde bulunarak Rojava Kürtleri’nin muhatabının kendileri olmasını isteyeceği belirtildi.

Toplantının yapıldığı otel çevresinde polisin aldığı önlemler dikkat çekti.

Bağımsız Suriye Kürtleri Platformu’nun başkanlığını, Suriye devriminin başında uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Meşal Temo’nun kardeşi Abdülaziz Temo yapıyor.

Suriyeli muhaliflere yakın Orient haber sitesine konuşan Bağımsız Suriye Kürtleri Platformu’nun Başkan Yardımcısı Avukat Redif Mustafa, şunları söyledi:

“Platformda Suriye Kürtleri’nin her kesiminden figürler var. Bu insanlar kendilerini Suriye toplumunun ve devrimin bir parçası olarak görüyor ve Kürtlerin âdil haklarını, bütün bir Suriye’nin çatısı altında elde etmek istiyor."

Bağımsız Suriye Kürtleri Platformu’nda yer alanlar, Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) izlediği politikaları benimsemiyor.

Kaynak: Rudaw

 

HABERE YORUM KAT