1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Muhafazakar açılım” CHP’de demansa mı sebep oldu?
“Muhafazakar açılım” CHP’de demansa mı sebep oldu?

“Muhafazakar açılım” CHP’de demansa mı sebep oldu?

Kılıçdaroğlu Said Nursi’yi kimin yasakladığını unuttu herhalde!

19 Eylül 2022 Pazartesi 11:35A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Said Nursi’nin kitaplarının yasaklanmasından şikayet etti! İlk bakışta şaka gibi gelen bu sözler CHP’nin “yeni açılım” süreciyle yakından ilgili elbette! Hür Düşünce Hareketi Genel Kurulu toplantısında, Said Nursi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları dile getiriyor:

Bir ara Said Nursi’nin kitapları yasaklandı. Biz Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk, kitapları yasaklayamazsınız diye. İsteyen gider kitabı alır, okur. Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti. Sonra bana geldiler dediler ki bunu neden kamuoyu ile paylaşmadın diye. Kamuoyuyla paylaşırsak sanki biz oy için bunu yapıyoruz algısı çıkar. Biz oy için değil demokrasi için yapıyoruz. Kitap yasaklanmaz, 21’inci yüzyıldayız. Kitap yasaklanır mı, insanların inançlarına müdahale edilir mi? Allah ile kulun arasında girmeye kimin hakkı var? Kime bu yetki verildi?”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olduğu 2005 senesinde Milli Eğitim Bakanı’na “risaleler” hakkında soru önergesi verdiğinin ortaya çıkması ise hepten evlere şenlik bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

fc9jfm4xkaexybd.jpg

Said Nursi yaklaşık 23 yıl boyunca Türkiye’nin çeşitli şehirlerine sürgün edilerek yaşadı. Durmaksızın hapis tehdidi altında baskı ve zorbalıkla karşılaştı. Bu süreçte Risalelerin basımı da birçok kez engellendi. Tek parti devrinde siyasi bilince sahip Müslümanlara yönelik en bilinen ithamlar "Risaleci" veya "Nurcu" şeklinde kendisini gösteriyordu.

Öyle sanıyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği hadise 2014 yılının Nisan ayında Risalelerin sadeleştirmesi ve tahribatı engellemek üzere eser üzerindeki tüm hakların Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmesi için bakanlar kurulu kararı çıkarılmasından ibaret. Kararın iptali için Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. AYM de serbestçe basılması yönünde karar vermişti.

Risaleleri gerçek anlamda yasaklayıp, Said Nursi’nin mücadelesini engelleyen şüphesiz ki CHP’nin tek parti devridir. Bilindiği üzere demans tek bir hastalık ismi olmayıp, bellek ve benzeri zihinsel yeteneklerin bozukluğu ile ortaya çıkan hastalıkların hepsine verilen genel isimdir. Kılıçdaroğlu’nun tutarsız eylemleri ve sözleri “’Muhafazakar açılım’ CHP’de demansa mı sebep oldu?” sorusunu akıllara getiriyor!

 

 

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum