1. HABERLER

  2. HABER

  3. Müezzinoğlu'nun "Annelik Aslidir" Sözleri Sekülerleri Gerdi
Müezzinoğlu'nun "Annelik Aslidir" Sözleri Sekülerleri Gerdi

Müezzinoğlu'nun "Annelik Aslidir" Sözleri Sekülerleri Gerdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun anneliğin bir kariyer olduğuna ilişkin sözleri üzerinden başlayan tartışma devam ediyor.

02 Ocak 2015 Cuma 16:18A+A-

Mücahit Gökduman / Haksöz Haber

Anneliğin kadının hayatında merkezi bir yere sahip olması gerektiği, diğer kariyerlerin annelikten sonra gelmesi gerektiğini söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ifadeleri sol-sosyalist ve liberal basında bilinçli olarak çarpıtılmakta. Cumhuriyet, SoL, Birgün, Radikal, Taraf gibi gazetelere bakıldığında Bakan'ın "kadın için anneliği tek ve tartışılmaz kariyer" olarak sunduğu izlenimine kapılmak mümkün. Oysa Müezzinoğlu'nun söz konusu açıklaması dinlendiğinde anneliğin kadının asli vazifesi olduğu, diğer mesleklerin/kariyerlerin bundan sonra gelmesi gerektiğinin ifade edildiği rahatça anlaşılıyor.

Annelik için "kariyer" kelimesinin kullanılmasının doğru olup olmadığı, başka bir tartışma konusu iken açık ve net olan tablo şu: Topluma yapılan tavsiyeler; feminizme, sekülerizme, bireyciliğe, dünyeviliğe hizmet ettiği ölçüde muteber sayılıyor; dine, ahlâka, meşru örfe dayandığında ise dayatmacı, gerici, cinsiyetçi yaftası yemekten kurtulamıyor. Bu mahkum etme seferberliğinin son örneklerini aşağıdaki gazetelerde görmek mümkün:

m-sol-20150102-01.jpg

m-radikal-20150102-01.jpg

m-birgun-20150102-01.jpg

m-cumhuriyet-20150102-01.jpg

m-taraf-20150102-01.jpg

 

HABERE YORUM KAT