1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mücahitlerin Şam’a İlerleyişi Sürüyor!
Mücahitlerin Şam’a İlerleyişi Sürüyor!

Mücahitlerin Şam’a İlerleyişi Sürüyor!

Şam sırtlarında yer alan ve genelde Hıristiyanların yoğunlaştığı Malula’da direnişçilerle Esed rejimi güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

06 Eylül 2013 Cuma 11:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Lübnan’a uzanan dağların doğu kısmında yer alan Şam’a 50 km. mesafedeki Mulala pek çok kilise ve manastır barındıran bir şehir. Aziz Paul’un öğrencisi Aziz Takla’nın yaşadığı ve adına kurulu bulunan bir kiliseye ev sahipliği yapan Mulala halkı Hz. İsa’nın asıl dili olan Aramice konuşuyor.

Çatışmalar başkente 50 km mesafedeki Humus-Şam karayolu üzerinde bulunan bir kontrol noktasına yönelik bir bombalı eylemle başladı. Ürdünlü bir eylemcinin bomba yüklü arabayla gerçekleştirdiği istişhad eylem 8 Suriye askerinin ölümü ve pek çoğunun da yaralanmasıyla sonuçlandı.

Direnişçiler adına es-Sefir’e konuşan bir kişi kontrol noktası eyleminin Malula’nın ele geçirilmesinin ve başkente yürüyüşün startı olduğunu söyledi ve “Kardeşimiz Ebu Heysem el-Ürdüni Alevi ordusunun kontrol noktasını arabasıyla havaya uçurduktan sonra, kardeşlerimiz şehri kurtarmak üzere harekete geçti” dedi.

Kontrol noktasına yönelik eylem Halep’in kuzeyindeki Mineg havaalanının ele geçirilmesi sırasında Ceyşul Muhacirin’in eylemini benziyor. Burada da Suudi bir savaşçının havaalanı girişini havaya uçurmasından sonra direnişçiler sahaya hakim olmuşlardı.

Aynı kaynak Mulala harekatının Cephet’un Nusra, Ahrar’ur Şam ve Ahfad’ur Resul gibi değişik örgütlerin ortak operasyonu olduğunu bildirdi. Rejim kaynakları ise Mulala’ya sızan teröristlerle özellikle Mulala Sefir Otel çevresinde yoğun çatışmaların sürdüğünü açıkladı. Aynı kaynaklar Suriye ordusuna ait helikopterlerin çatışmalarda aktif biçimde yer aldığını da ekledi.

Mulala ile birlikte Kalamun bölgesi olarak adlandırılan çevrede de yoğun çatışmalar sürüyor. Liva İslam savaşçılarının 81. Tugay’ın mevzilerini ele geçirmek üzere saldırıya geçtiği Rahiba şehri en şiddetli çatışmalara sahne olmakta.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum