1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muaddamiye'de 45 Bin Kişi Açlıkla Baş Etmeye Çalışıyor!
Muaddamiye'de 45 Bin Kişi Açlıkla Baş Etmeye Çalışıyor!

Muaddamiye'de 45 Bin Kişi Açlıkla Baş Etmeye Çalışıyor!

Suriye'de Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt milislerinin ablukaya aldığı bölgelerden biri olan Muaddamiye'deki “insanî kriz” büyüyor.

18 Ocak 2016 Pazartesi 18:49A+A-

Çocuk ölümlerinin yaşandığı Muaddamiye’ye, en kısa sürede yeterli düzeyde “insanî yardım” ulaşmaması hâlinde durumunMadaya'dan daha ciddi bir krize dönüşmesinden endişe ediliyor.

Şam'ın batısında, merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Muaddamiye, 3 yıldır Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt milislerinin kuşatması altında.

4 Çocuk İlaç Yetersizliğinden Hayatını Kaybetti!

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, son 3 haftadır ilçeye  gıda girişleri hiçbir şekilde mümkün olmadığı için, ilçede yaşayan 45 bin sivil, açlık ve kış şartlarıyla baş etmeye çalışıyor.

Muaddamiye medya merkezinden alınan bilgiye göre, şimdiye kadar 4 çocuk ilaç yetersizliğinden hayatını kaybetti.

“Bir Çorba Dahi Yok”

Bölge sakinlerinden Um Samih, “Kızım 4 yaşında. Yiyebileceği hiçbir şey yok. Bir çorba dahi yok. Yeterince beslenemediği için hastalandı. Açlıktan kemikleri görünmeye başladı. Süt istiyor. Rejimin kontrol noktaları çocuk maması girişine de izin vermiyor. Çocukların ne günahı var?” dedi.

İlçede yaşayan Ebu Halil ise “Rejim bizi önce ablukaya aldı, sonra bölgeye insani yardımların girişini yasakladı. 3 yıldan bu yana kuşatma altındayız.” diye konuştu.

45 Bin Kişi Açlıktan Ölme Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

Tıbbî malzemenin de ilçeye girişinin yasak olduğunu vurgulayan Halil, “Madaya'da ne olduysa burada da o oluyor. Daha kötüsünün olmasından endişe ediyoruz. Kuşatma altındaki Darayya'dan gelen 12 bin kişiyle birlikte 45 bin kişi açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Şam'ın batısında, Muaddamiye'nin güneydoğusundaki Darayya da 2012 yılının sonundan bu yana Esed rejiminin ablukası altında bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT