1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. MOSSAD şefinin verileri sızdırıldı
MOSSAD şefinin verileri sızdırıldı

MOSSAD şefinin verileri sızdırıldı

Anonim bir Telegram hesabı, Mossad şefi David Barnea'nın kişisel bilgi ve belgelerini, yıllarca süren bir gözetim operasyonunun sonucu olduğunu iddia ettiği bir videoyla beraber Open Hands adlı platformda yayınladı.

18 Mart 2022 Cuma 08:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Çarşamba günü Open Hands hesabında yayınlanan videoda Barnea'nın evinin resimleri, vergi belgeleri, uçuş makbuzları, kişisel fotoğrafları ve diğer içerikleri yer alıyor.

Veriler, İngilizce, İbranice ve Arapça yazılar eşliğinde ve İsrail istihbarat görevlisi olduğu iddia edilen anonim kişilerle yapılan röportajların yer aldığı bir sunuma dönüştürülerek sunuldu. Mossad şefinin dilini çıkardığı görülen bir görseli kapağına taşıyan videoyu oluşturanlar Barnea'nın özel hayatına kadar girdiklerini göstermeye çalıştı. 

Videoda verilerin Barnea'ya karşı 2014'te başlayan bir gözetleme operasyonu sırasında başladığı iddia edildi.

“Mossad'a küçük bir hediyemiz var; 'David'e sevgi ile' paylaşılan video sonrası İsrail Başkbakanlık Ofisi verilerin eski olduğunu iddia etti. İsrail medyası, bilgilerin İranlı bir hacker üzerinden alındığını iddia etti. İsrail'in siber koruma ajansı da hükümete ait web sitelerinin çevrimiçi bir saldırı nedeniyle çökmesinin ardından 14 Martta olağanüstü hal ilan etti.

Ulusal Siber Direktörlük Twitter'dan yaptığı açıklamada, İçişleri, Sağlık, Adalet ve Refah bakanlıkları ile başbakanlık ofisinin internet sitelerinin çevrimdışına alındığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT